Ini Cerita Najwa .: September 2011

Running Man :)

               

Salam semua! yo, okey.. Hari ni aku nak kongsi the best variety show ever iaitu.. RUNNING MAN! Haha, serius best dan gempak! Lawak habis! Rancangan ini kalau korang tengok,  korang takkan pernah menyesal sebab dia takkan hampakan korang! Setakat ini almost episode aku tengok, aku tergelak. Nak tahu Running nie fasal apa? Jom baca ni :)


Info : The MCs and guests are locked in a landmark during closed hours and are required to leave before opening hours. The first team to leave will win, while the losing team will be punished in the landmark.
The MCs and guests divide into teams and are required to win missions to escape punishment. The format for the missions as of episode 39 are: Mission 1 is the race mission, Catch the Running Man. Mission 2 features missions related to the landmark. The losing team will be punished with an embarrassing and humiliating punishment.



Ahli- ahli tetap
the best MC ever! :D

Macam-macam ada~! :D












Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sleeping Beauty Man version..

Kehkehkeh... Agak-agak korang la berapa lama mamat nie tidur?

2011

2021

Tengoklah, betapa nyenyaknya dia tidur sampaikan air liur siap terkeluar lagi dek terlalu lama tunggu si Puteri datang untuk bangun kan dia. :D Hehe..
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Comel Kan Mereka?

Aisehh, comelnya diorang~ Nak tumpang  naik sekali~! Boleh Mak kura-kura?  Hehe.. Cuba tengok anak kura-kura tu main. Abis kepala dengan badan mak dia menjadi mangsa :) But, it okey cause aku suka tengok keluarga bahagia :D

"Dede, dah gelunsur kat badan mama dulu! Mana acik!!" kata kura-kura yang lain  dengan rasa  tidak puas hati :) haha

Ada orang datang.. Cepat menyamar!

Mama, cuba teka saya dimana~?

Waa.. Comelll! Rasa macam nak makan jek~~! HAHA

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Haha, 3 Jejaka yang SENGAL!

Okey, diorang nie memang bengong~! Dah malu tu buat la cara malu XD


Macamm... Orang.. Bodo..h kan..?

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wow! I like~

You know this Guy?
Haha, yes.yes! He is Kim Hyun Joong from Boys Over Flower! :D If you wannna know..


His birthday is on 6 June,

And Me too! Yes, You right..!  i'm sharing my birthday with him! 
really?
I was like..


Yaa.. Of course, I really happy about it..! 


And had imagined that we eat birthday cake together~~ :3

Oppa, open your mouth and say Aaa~


Waaa! I can't believe it! XD


but unfortunately. .it is just in my dream.. Poor Me X(
Sedih aku memikirkannya... :(

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Check this out!

Video ini telah disyorkan oleh kawan saya and Aku suka! So, aku nak kongsi dengan korang~ Sharing is Caring right? hehe.. Jom layan~~!

Sebenarnya, kalau tengok interview yang real dia ni biasa jek, tapi bila dia edit itu ini so terhasil video yang kelakar and agak annoying la jugak. HAHA!
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Imagine... tahun 3000 yang akan datang..



15SEP
 
 
 
 
 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Damn! I Like this Man!

Aku kenal dia ni lepas abang aku tengok video dia and time tu pulak aku ternampak. So, aku pun layan sekali   video dia ni. Haha, aku suka~~! Oh ya, u all can watch him at  HERE!! ^^








Enjoy this too, okey?







Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sad Duck T.T

Look at this picture, and tell me how's your feeling?



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

10 tips untuk mengurangkan rasa bosan semasa berada di dalam lif :)


Selalukan kita rasa bosan masa naik lif, lebih-lebih lagi kalau takde kawan nak berborak. So, apa kata kita cuba kat bawah ni! Erm,  korang cubalah no berapa yang korang suka. Haha, Gud Luck!
1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya!
Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..
2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit “Diam, semuanya diam!”.
3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.
4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat appoinment?
5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik… tik… tik…
6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.
7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. “Bertenang, jangan panik, jap lagi die bukak balik!”.
8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah “Oksigen cukup tak kat situ?”
9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.
10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.
11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu “Ini adalah area SAYA”

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Exam is Coming Soon!


Aktiviti aku 2 minggu sebelum Exam...


Huhu, apa lah  nak jadi dengan aku ni, kawan-kawan aku yang lain semuanya sibuk study hard untuk exam akhir tahun kali ni. Tapi, aku? Aku pula sibuk study facebook, buat karangan dengan Blogger. Huh, Apa nak jadi dengan kau Wawa?! Lagi berapa hari jek, nak exam niii.. Otokehh?? 


ermm, betul2!

Sebenarnya aku ada study tapi.. akhirnya mesti macam ni.. 




Tak pun..



And bila jek exam, baru la aku kelam kabut nak buka buku time tuhh, bila tak tau mintak tolong dengan kawan.. Bila kawan taknak tolong, aku tinggalkan kosong jek. T.T

 Penghabisannyaa..=




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Jangan Dunia Sahaja yg Maju!

Salam semua! Apa khabar? Sihatkah anda pada hari ini? Yang sihat tuu, Alhamdulilah..Tapi, yang tak berapa nak sihat cepat-cepatlah makan ubat dan banyakkan berehat. A'ah yea, hari aku caring sikit. Hehe..
Erm, okey hari ini aku nak cakap la sikit fasal negara kita ni. * This is just my opinion okey*


Tajuk sebenar aku ialah.. "Jangan Dunia Sahaja yg Maju, tetapi PEMIKIRAN Juga!"


emm.. Hangpa nih faham or tak faham...? orang muslim melayu sekarang nih dah berpecah... dah berpuak-puak dah lemah, terlalu mudah bagi penjajah atau pon yahudi untuk menakluki malaysia semula dari sekarang... atau hangpa tunggu la dalam 3 tahun lagi dan hang pa akan merasai semula zaman penjajahan yahudi.... *from youtube*


Korang ingat tak perhimpunan BERSIH? Alaa, masa 9 Julai hari tu laa.. Hari yang paling teruk sekali kat KL & sewaktu dengannya.. Terus terang aku cakap, aku tak faham apasal la diorang buat benda-benda yang macam ni? Apa yang diorang dapat pun?  MENYUSAHKAN ORANG adalah, *yang aku nampak.* And yang aku paling tak faham sekali, asal nak cari fasal dengan kerajaan & negara sendiri? Apa faedahnya..? Tak malu ke dengan orang asing yang melawat negara kita.? Aku yang tak sertai hal politik-politik ini pun rasa  malu dengan apa yang terjadi kat Malaysia.
Haii,tak faham aku!


Haa, lagi satu aku yang aku tak faham sangat-sangat.. Cuba tengok ni..


Beginilah cara berdeplomasi dan berdakwah di Akhir Zaman. Tiada lagi amalan dan ciri-ciri yang telah di ajarkan oleh rasullullah s.a.w serta Al Quran dan hadis yang ditinggalkan beliau sebagai ingatan/panduan umat islam




 Aku dapat tunjuk yang nie jek, tapi sebenarnya aku nak tunjuk banyak lagi. huhu.. tapi tak boleh pulak.. Ermm, takpe korang cari la sendiri nanti ya? Kalau rajin laa.. huhu.


Sebenarnya aku nak cerita fasal politik antara PAS, MIC, & UMNO.. Tapi, aku tak berapa nak berani lerr.. Takut akan menimbulkan isu-isu yang panas! Haha.. Tapi, aku berharap sangat yang rakyat Malaysia semua dapat menerapkan rasa sayang terhadap dengan negara ni. Sebab inilah tempat duduk kita, tempat dimana kita dilahirkan, dibesarkan & untuk pengetahuan korang TAKDE GUNANYA MENENTANG NEGARA SENDIRI sebab ke mana kita nak pergi selepas itu? Ingat negara-negara yang lain nak ke kita? Takkan nak punya! Samalah juga kita, tak suka orang asing duk menumpang kat sini kan? Betul tak?


Aku juga sangat berharap, yang tiada diantara rakyat Malaysia yang menjadi komunis di negara sendiri, sebab ingat.. Apabila islam bermusuhan antara satu sama lain.. Akhir zamanlah jawabnya.! & Dan lagi satu janganlah jadi terlalu bodoh dan mudah berasa terharu dengan pemberian  serta percaya pada kaum KAFIR sesungguhnya mereka adalah dalang kepada semua ini! Bak pepatah melayu " ADA UDANG DI SEBALIK BATU"
*Kaum kafir di Malaysia kini semakin naik tocang, jangan sampai mereka yang mengambil alih negara kita.. Tak kisah apa yang terjadi di Malaysia kita harus mempertahankannya!*


* MAJU RAKYAT MALAYSIA!*




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Prank! Hurggg!!

 Salam semua! Okey, hari ini aku nak cerita sikit. AKU HAMPIR-HAMPIR SAKIT
JANTUNG!!Disebabkan benda alah macam ni.. huhu.
Tengok lama-lama muka kau ni buat aku rasa geli pulak..
Hurgg! Yup, Aku baru je terkena PRANK! Serius kejam siapa yang buat kat aku macam nie,rasa macam nak bunuh jek orang tu..& Masa aku tulis nie pun jantung aku still berdebar-debar.. But anyway goodjob^^ Nice ghost you have, hehe.
Haa, Sekarang.. Aku baru tahu macam mane perasaan orang-orang yang kena prank nie. Sebelum ni, aku duk gelakkan diorang jek. Haha, tapi hari ni Allah dah bagi balasan kat aku pulak.. *Padan muka aku* haha..
Oh, korang pun try la jugak! :) Nah, cuba kat bawah nie... Sebelum tu ikut step ni dulu..
*Pasang EarFone
*Bukak loudspeaker ke tahap Tinggi
*And tumpukan perhatian sepenuhnya! Mesti Cuba!! Syok habis! :D

                                             


Dah tengok..? then kita layan pulak video sambil berkata..
 AKU PUN SALAH SORANG DARIPADANYA.. Hehe.. :) *Untuk mengurangkan rasa takut tadi :)*
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Lee Seung Gi...


Ahhh!! No!! Don't smile!! >.<"
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

I miss THEM Together! :(

Salam, semua! Apa khabar ni yop? hehe.. Owh, korang mesti tertanya-tanyakan sapa yang aku maksudkan. Sebenarnya aku rindulah nak tengok Demi Lovato & Selena berkawan baik semula. Cuz friendship diorang tu terlalu beutiful! :) Tapi, sayangnya dia rapuh macam tu je.. Aww,So sadd!!

Their friendship really beautiful and fun, but right now.. it is just left a MEMORY for them and us.




Scene in #a year without rain
scene in #Skyscraper





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen