Ini Cerita Najwa .: 2012

Goodbye 2012, goodbye!

Photobucket

Alhamdulilah, terima kasih kepada duhai pari pari yang telah mengejutkan aku daripada terus beradu. *Haha. Intro mintak kaki*

Haii.. Semua~ Apa kabar..?! Sihatkah anda semua hari ni? Jika sihat, syukur.. jika tidak.. pergilah berehat rehat ya. Tapi dengan syarat! Lepas baca post ni. Tehee :D

Erm, tup tup.. Kita sudah menghampiri penamat untuk tahun 2012 pada tahun ini. Yeah, honestly,,

=.="

Haha... Ucapan Tahniah! Kepada diri sendiri kerana berjaya menghadapi segala rintangan dan ujian selama 1 tahun ini. dengan hati yang tabah dan cekal. Syukur kerana kita masih lagi bernafas dan selamat di bumi Allah ini. Hoho, rasa matang pulak sekarang.. hikhik :)

Btw, before i forgot.. 2012.. maafkan aku, kita tak mungkin bersama tetapi memori aku bersama engkau selama 1 tahun itu akan ku simpan di dalam cerebrum aku sampai bila bila :)



Hai 2013 sayang~ *Warm hug* hoho

Macam macam yang aku harapkan untuk tahun ini dan salah satunya ialah mengharapkan tahun ini akan menjadi tahun bertuah buat aku. Amin!! Pastu.. aku nak berusaha untuk menjadi hamba Allah yang soleh, berjaya dalam hidup, mendapat keputusan yang bagus untuk SPM nanti, berusaha bersungguh - sungguh untuk menjadi manusia yang berguna kepada agama, keluarga dan negara, cuba mengurangkan kadar peratus dosa kecil dan besar seperti mengumpat, menfitnah, mencuri, menipu and so on. Pastuu... 

NAJWA!! BEHAVE AND...


Teheee.. Ins sha Allah! Sahabat sahabatku.. Marilah kita berusaha lebih kuat untuk 2013 nanti. Fighting~~ :)


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Yeah i back! Haha

Photobucket


Fuh fuh, habuk~ Haish nak kena clean up secepat mungkin ni . Hehe :D

Hello semua!Yeahh! Hurayyy!!


image

Alhamdulillah syukur, akhirnya aku dapat jugak mengupdate blog ni setelah berbulan bulan aku tinggalnya disebabkan SPM, hoho.. 

Oh, btw..  sorry la lambat sangat update.. Selalu tak sempat. Mesti korang dah naik muak tengok entry cerita sama je setiap kali bukak blog ni, tak update update.. Hehe, sorry sangat sangat tau. Saye mintak maaf, wink wink ~ 

Alamak, terlebih sudaa! Okey okey, behave Wawa! Haish serius excited nak menulis ni. Sangat rindu pada kamu~ huhu.. Erm, entry kali adalah fasal hari terakhir aku di persekolahan. Mostly gambar je kot. Hehe .. Apa lagi ek? Okeylah jom kita enjoy!! *tertiba*

Get ready to juu~mp !





 LOL.. Separuh je lompat. Pe seh.. =.="

Lihatlah betapa girang kitaorang.. Kertas Ekonomi Asas menjadi penamat zaman kanak kanak rebina kami pada saat itu bagi pelajar Akaun di Sekolah Menengah Kebangsaan Puteri Jaya. Akhirnya kami berjaya!! hoho




Gambar terakhir bersama "clone" tercinta~~


Btw, sumpah aku cakap.. aku buntu. Lama gila tak update, jadi tak betul pulak menulis nih.. huhu. k thats all for today. Jangan ceday ceday ya.. Next time i update lagi k? Chaww ;)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Saat Memalukan =,=

Photobucket

Pernahkah anda mengalami situasi sebegini sewaktu di sekolah?

Pada hari yang begitu indah, anda berseronok menjungkit-jungkitkan kerusi kesayangan anda . Walaupun telah di tegur oleh guru-guru namun anda tetap meneruskan keseronokkan tersebut. Sampailah di satu tahap di mana anda berjungkit terlalu kuat sehinggakan anda TERJATUH seperti NANGKA BUSUK. Rakan anda terkejut, cikgu anda terkejut, budak-budak di kelas sebelah juga terkejut malah orang yang lalu lalang juga terkejut dengan bunyi yang anda baru hasilkan sebentar tadi. Suasana menjadi sunyi. Hanya kipas kedengaran. Sehinggalah... HAHAHAHAHAHA!!! Satu hilaian yang menyakitkan telinga dan hati anda kedengaran. Hilaian dari para penonton dan rakan anda yang begitu seronok mengelakkan anda. Wajah anda dengan tiba-tiba terus berubah menjadi merah dan panas. 


Dengan berasa malu anda terus menangis atau.. ataupun anda mungkin juga bangun dengan muka selamba sambil tersengih-sengih.




 Oh oh, boleh juga anda berasa marah pada rakan disebelah anda kerana mungkin dia punca kejadian memalukan itu berlaku. LOL


Hahhh.. Pernah? Good, good nasib baik pernah sebab topik aku hari ini adalah saat memalukan.

Aku yakin dan sangat yakin.. Kita semua pernah melalui saat memalukan ini kan. Tak ada seorang pun kat dalam dunia ni yang belum pernah rasa pengalaman ni. Benda ni WAJIB bagi seorang manusia dalam menjalani sebuah kehidupan yang penuh dugaan ini. # mood poyos

Erm, pe lagi ek. Ahh, pape pun baik aku straight to the point je lah. Pecah otak aku dok memikir apa nak tulis ni. Hewhew :)

Pernahkan anda melalui saat memalukan seperti ini..??

image

  • Tiba-tiba ditegur oleh seseorang yang tidak di kenali dan orang itu berkata " Err, dik.. Zip seluar adik tak ditutup"
  • Korang kentut dalam kelas and bunyi kentut tu agak kuat.
  • Korang berjalan then tersepak batu dan terjatuh..
  • Tersalah masuk kelas @ tuisyen @ tandas
  • Kawan  korang kata kat korang dengan nada yang kuat " Weh, seluar kau koyak. Besar gila dohh.


  • Kena marah dengan mak/ayah kat shopping complex :'(
  • Tido kat kelas then banyak air liur terkumpul dan kawan anda ternampak.
  • Tengah syok-syok bercakap dengan kawan suddenly air liur korang terpercik kena pulak kawan korang tu.
  • Terpijak tahi depan orang ramai
  • Korang menjerit-jerit panggil  kawan korang dari jauh tapi bila dah dekat rupannya dia bukan kawan korang. 
  • Pernah korang macam ni?? ------------>> 
image
  • Pakai baju terbalik.
  • Pakai kasut lain-lain. 
  •  Cili tersekat kat gigi korang pastu susah nak keluarkan dia. 
  • Kalah dengan budak kecik. Dia lagi pandai/kuat dari korang.
  • Kena buli dengan budak kecik yang nakal. 
  • Terjatuh kat tangga.

Ahh. yang lain korang fikir lah sendiri ~ Hehe.  ^^ Enjoy !








Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

"Contest 6 in 1 by Nurul Fara"

Photobucket



Salam semua ~ Lama tak jumpa kan? Soo.. Do you miss me? Hehe...

Okey, aku dah agak lama tak online kan kan?  Tu lah.. aktiviti blogging aku ni terpaksa dihentikan untuk sementara sebab tinggal berapa bulan je lagi nak SPM. =,= Aishhh.. 

Tapi, nasib baiklah aku ada masa sikit ni untuk online sekejap. Fuihh, rindu aku kat kau blog~ ^^

Btw, alang-alang aku dah online ni, aku pun apa lagi.. Join contest lerr~
 Ni hah! Kali ni, aku menyertai Contest 6 in 1 by Nurul Fara~~ Gempak beb! Hadiah dia menarik-menarik semuanya okey. :) Korang joinlah sekali supaya aku tak keseorangan menyertainya *poker face*
Lagipun aku jaminlah admin contest ni tak makan korang pun kalau korang join makin dia sayang korang adalah <3 hihi

Sila tekan bannar kalau nak join yerr. Tehee ^^












Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ice Blended yang paling SYOKKK SEKALI!!

Photobucket

Haiii semua ! Ni hao..? (Apa Khabar?).  Aiceh..aicehh.. Poyos tak aku bila berbahasa cina ni? hehe.. 

Erm, korang perasan tak cuaca kat Malaysia makin panas? Aku agaklah suhu Malaysia sekarang ni dah nak mencecah 40 darjah celcius!  Adoii, tak tahan aku. Buat kerja sikit dah berpeluh-peluh macam orang gila.



Kat rumah aku sekarang ni dah pasang 2 , 3 bijik kipas tambah lagi dengan aircond. Itu pun still panas lagi. Kalau korang nak tau..  Aircond kat umah kat aku yang dulu jarang buka, sekarang bukan main lagi! Sikit-sikit bukak . Memang panas betul! Serius aku tak tipu. :/

Tapi, nasib baiklah panas-panas macam ni aku jumpa Ice Blended yang SYOKK-SYOK semuanya! Minum sekali memang tak puas!! Haa,, untuk musim yang panas camnie elok la korang cuba ni~ Macam-macam perisaa ADAA ~








Memang SYOK habiss! Sangat memuaskan~ Aku suka gila air macam ni! Tak rugi la kalau korang beli air ni, harga dia pun berpatutan. Memang gempaklah! And then, kalau korang nak tau air ni ada 'bubbles' tau. Eh, bukan yang ni..



tapii..


Biji-biji hitam yang ada kat dalam air tu. Actually, dia jelly. Lebih kurang macam tu la. Tapi, serius sedap! hehe. I really love it! Oh, korang jangan risau. Bubbles ni korang boleh tukar dengan jelly-jelly yang lain . And kalau korang tak nak pun takpe, dia tak menganggu selera korang pun. Trust me. hehe.. Haa, tunggu apa lagi? Cubalah sekarang!!

Ahhh..Aku harap sangat aku boleh minum air ni selalu~

image

Always be my favourite drink :) TERBAIK!

image

image

P/s : Ni baru panas dunia belum lagi di akhirat kelak. Macam mana la yer :/

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

K-pop Star!

Photobucket

Salam semua! Wuhahaha. *no point gelak*

Okey, okey.. Erm apa khabar semua? Anda-anda sihat belaka?

Hah, aku nak tanya ni.. Korang ada ONEHD tak? Bagi yang ada tu korang mesti tau fasal K-Pop Star kan..?


 Erm, macam tak sangka kan cepat je rancang tu nak habis dah. Esok dah pun episod akhir, penentu siapa yang bakal menjadi juara antara..

 Park Ji Min gadis bersuara lantang dengan 

VS

Lee Ha Yi gadis yang berjiwa soul. :)


Hehe, korang agak-agak siapa?

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

HAPPY BORNDAY WAWA :DD

Photobucket

Salam semua! Hehe.

Wow, macam tak percaya je sekarang dah masuk bulan 6. Oh, lupa nak bagi wish. Selamat Datang Jun! ^^

Wah..Wah.. Cepat betullah masa berlalu kan. Tak lama lagi 17 tahun umur aku. Lagi 4 hari lagi!! Wuhuuu~ Sukanya~! Serius, macam tak percaya je aku dah jadi setua ni. Lol.

Erm, so.. Entry kali ni aku nak buat khas untuk diri aku. Aku nak menghargai diri aku yang serba kekurangan ni. Aku cuma nak buat ucapan untuk diri aku. #mohon sesiapa yang baca jangan muntah ye. hehe.

Wawa, selamat hari jadi! Dah tua dah kau sekarang kan. Siapa sangka dalam masa yang terlalu singkat ni kau dah jadi sebesar dan secomel serta secantik ni.*muntah*. Dah jadi anak dara dah,  and boleh kahwin dah pun kalau zaman dulu-dulu. hehe. Erm, Wawa.. Kau dah berfikiran matang dan boleh buat keputusan sendiri. Jadi, kau fikirkanlah masa depan kau sebaik-baiknya okey. Do it for yourself~ ! Erm apa lagi. Aha, Semoga kau panjang umur, murah rezeki, dan semoga kau bahagia, berjaya dunia dan akhirat Wawa. Fighting !

And lastly, Jom sing-A-Long~.. :

Happy Birthday to Mee..
Happy Birthday to Mee..
   Happy Birthday to Wawa or a.ka Admin..
   Happy Birthday to Mee..!!! 
Ya Allah terima kasih kerana telah memanjangkan umur hambamu yang kerdil ni.. :)

image










Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara

Photobucket




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Contest : Blog Paling Awesome".

Photobucket



Woit woit.  Aku join contest ni walaupun blog aku takdelah se'owesome' mana.. Hehe. Apa salahnya mencubakan :)

Hah! Korang! Blog korang jauh lebih AWESOME dari aku. Baik korang masuk cepat! Kalau tak aku bagi ciuman sayang kat korang LOL ^^




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Movie Review : Kimi Ni Todoke

Photobucket

Salam semua!

Yo! Apa khabar semua..? Sihatkah anda hari ini ? :)

Okey, hari ini aku nak share something dengan korang fasal cerita Jepun yang baru je aku tengok tadi! Sangat menarik cerita Kimi Ni Todoke ( From Me To You)! Rugi kalau korang tak tengok ~

 

Cerita ini mengisahkan tentang seorang gadis bernama Sawako Kuronuma ( Natsuna Watanabe) yang digeruni dan digelar Sadako (hantu cerita The Ring) oleh rakan-rakannya kerana salah faham dengan penampilannya yang menakutkan. Malah ada juga yang menyebarkan khabar angin bahawa Sawako ini boleh melihat hantu serta boleh menjampi sesiapa sahaja yang merenung ke matanya lebih dari 3 saat. 

Tapi sebenarnya, Sawako ni seorang yang manis dam malu-malu orangnya. Dia ingin dan suka untuk berkawan cuma penampilannya sahaja yang membuatkan orang takut untuk mendekatinya. Namun, hidupnya mula berubah apabila Kazehaya ( Haruma Miura)  iaitu seorang pelajar popular, mula bercakap dan mendekati dia.

Sejak dari itu, Sawako mula menemui dunia yang baru, yang belum pernah dia miliki sebelum ini. Untuk itu dia sangat berterima kasih kepada Kazehaya yang banyak membantunya. Namun, dalam diam kedua-dua ni mula menbuahkan rasa suka antara satu sama lain! 

Lakonan mantap dari :

   Natsuna Watanabe                              Haruma Miura

Aku research fasal cerita ni and aku baru tahu rupanya cerita ni diaplikasikan dari komik ~ Alaa, macam cerita City Hunter tu laa. Movie just untuk live action punya jee~ :)


Okey, untuk cerita ni aku boleh bagi..
!!

Aku bagi 5 bintang sebab aku suka gila tengok cerita ni! Sumpah best~ !! Tapi, untuk lelaki saya tak rekomen la sebab cerita dia jenis perempuan-perempuan je yang suka. Kalau korang tengok pun takpe, korang pun suka kan. Hehe. Erm tu jelaa kot~


Keseluruhannya : Sangat Memuaskan and Comell ^^

Nak tengok..? Jom ke SINI untuk MOVIE!




 
     
image

image



image




The End ^^

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen