Ini Cerita Najwa .: 6 June.. Tarikh yang MENYEDIHKAN,

6 June.. Tarikh yang MENYEDIHKAN,

Salam semua. Huhu..Korang nak tau tak? Tarikh kat atas ini adalah salah satu tarikh yang paling penting dalam hidup aku. Aku suka bila sampainya tarikh ni sebabnya tarikh tu adalah tarikh hari jadi aku, tapi tulah hari jadi aku ni berlaku masa musim cuti sekolah. And untuk pengetahuan korang, Hampir setiap tahun aku tak dapat celebrate birthday aku ni kat umah. Kalau tak celebrate kat luar negara, mesti kat kampung. Dan benda yang sama berlaku kat aku lagi. Tahun ni aku celebrate hari jadi aku kat Vietnam pulak. Untung? Jawapan aku "TAK!"
Bayangkan la kat sana takde sapa yang ingat bila birthday aku including Mama & Abah. Kalau boleh aku nak betul2 terlupa birthday aku time tu, tapi aku tak boleh. Bila aku teringatkan birthday aku ni tak disambut membuatkan aku rasa sedih sangat2. T^T
Then disebabkan dah tak tahan sangat aku pun mula buka mulut. Aku cakapla dengan Mama & Abah.
"Oh, hari ini wawa baru teringat yang hari ni hari jadi wawa la"
"Yelaa, Kan tadi dah celebrate kat kedai makan? Diorang makan-makan tuu sebab celebrate hari jadi wawa la"
=,="
Serius aku cakap, hati aku ni sedih gilaa~~ Tapi, nasib baik la time bufday aku nie masa kitorang semua dah nak bertolak ke Malaysia. And alhamdulilah la, aku dapat jugak celebrate bufday aku kat umah. Itupun tak berapa nak celebrate laa. huhu.. Akhirnyaa, impian aku untuk celebrate kat umah tercapai jugak walaupun kek hari jadi aku tak laku :D
Oh ya, By the way, thanks kepada sesiapa yang telah mengucapkan "Selamat Hari Jadi" kepada saya. Korang semua membuatkan aku rasa tak putus asa untuk menyambut hari jadi aku pada masa yang akan datang! THANKS!


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 orang doakan saya dapat 9A! :D :

Post a Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen