Ini Cerita Najwa .: Haiwan yang selalu buat aku TENSION!

Haiwan yang selalu buat aku TENSION!

Photobucket

Hai semua :) 

Okey, okey.. Aku nak story mory ni~

Perasan tak korang yang kat dalam dunia ni terdapat banyak haiwan yang betul-betul dekat dengan kita. I mean kat persekitaran kita. Kadang-kadang tu sampaikan ada yang duduk serumah dengan kita sekali!  Percaya atau tidak tapi benda tu memang terjadi. Nak bukti? Boleh!

Haiwan yang duduk serumah dengan kita ni boleh dibahagikan kepada dua kateogeri iaitu SECARA LANGSUNG dan SECARA TIDAK LANGSUNG.


Contoh haiwan  

  • Secara  langung : Kucing, anjing, kura-kura, ikan, hamster, monyet dan haiwan lain yang dibela.
  •                Secara tidak langsung : Semut, lipas, lipan, anai-anai, nyamuk, tikus, dan lain-lain.

itu just pengenalan sahaja :) Sori buang masa korang =,="


Okey, the real story yang aku nak cerita ni ialah...
HAIWAN YANG SELALU BUAT AKU STRESS & TENSION!

image


First : Lalat.


Kenapa penyebab aku jadi stress? Sebabnya dia selalu menganggu. Lebih-lebih lagi time makan. Aish, bila bab makan dialah yang paling laju! Haha. Pastu bunyi dia.. Perghh.. Annoying gila~ Dah la degil, bila orang halau pun still tak mau pergi. Adoii. Tak tau nak buat apa. =,="
Hubungan aku dengan dia ni tak berapa rapat sangat lebih-lebih lagi aku ada kenangan buruk dengan dia.

 Pernah ada sekali tu, aku borak dengan kawan-kawan aku then suddenly dia datang and boleh pulak hinggap kat mulut aku. Gelii mulut aku. Nasib baiklah aku tak tersedut dia kalau tak Nauzubillah la. 
Erm, tulah hinggap tak kena tempat!


Second : Nyamuk!




Nyamuklah haiwan yang aku paling ANTI sekali! Setiap malam selalu sangat menganggu aku. Disebabkan dialah aku jadi tak senang nak tidur. Yelah, mana taknya. Bayangkan kalau tak buat bising kat betul-betul sebelah telinga dan gigit sehari memang tak sah! Mesti nak kena kacau jugak orang. Benci tau.! Yang aku paling tak tahan.. Gatal kena gigit tu. Adooii aii sabor je la. Dah la curi darah orang tanpa kebenaran,



 lepas tu tinggalkan kegatalan tu. Terpaksalah mengeruk siang malam, bukan tu je! Malah sempat pulak dia meninggalkan jejak "LOVE BITE" dia tu~! Pagi-pagi bangun, tengok kat cermin ada 3,4 love bite kat tangan, kaki, muka, and yang paling tak tahan bibir. =,="



Third : Semut





Haha, saja bagi besar gambar mereka yang cun dan hensem ni. :D


Okey, semut ni okey sebenarnya. Tapi.. Aku tak tau la. Dia macam tak suka kat aku je. Huhu. aku tension gila dengan semut  api  bila dia tiba-tiba datang pastu gigit.! Perghh, memang terbaik! Seminggu terpaksa keruk kaki tu.! Kalau satu okey lagi tau, tapi bayangkan kalau 3 sekali kena serentak? Tak ke tension korang? Bukan semut api je, tapi semua biasa pun mengigit jugak! Tapi gatal dia takdelah teruk macam semut api tu. Dia boleh tahan la. Haha. Pastu aku memang tension gila bila.. Aku tinggalkan makanan sekejap kat mana-mana pun, tak sampai lima minit semua semut dah mesyuarat kat situ!




Aku sabar je la.. Yalah, aku sebagai manusia tak boleh nak buat apa-apa. Hanya mampu bertawakal and spray je jika perlu..  * kalau geram sangat. HAHA! =,="







Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

6 orang doakan saya dapat 9A! :D :

kelamkelibut said...

i hate nyamuk too but dunno y nyamul love me so much... xkan dah kawin pun darah manis lagi kot? hehehe....

AiSyA LiEzA said...

nyamuk n lalat memang penganggu ttpi lalat ada fungsinya y baik walaupun dia ialah ''penganggu'' kita.. ahaks!! *xsuka lalat gax* hek3

Najwa Zahari said...

@kelamkelibut

Haha, yela kot! :DD

Najwa Zahari said...

@AiSyA LiEzA

Eh,yeke? Tak tau pun~ Apa fungsinya? Nak tau jugak.. :D

AlyNn NyzAa said...

cun2 skarang neyh mmg tgh bengang ngn nyamuk...xreti dk diam tol nyamuk ney...sikit2 nk gigit org..stressssss~~~~

Najwa Zahari said...

haha. memang stress! Jom kita hilangkan stress tu dengan lepuk dia! Muahaha! :D

Post a Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen