fast is cepat segmen 1.0 by dysha sahhir

Photobucket


Mini-Mini Giveaway By NabilaMedan

Photobucket




Kes buli Ijat Shafiq

Photobucket


Hai semua!!

*tarik nafas,hembus* Well, berdebar pulak bila nak menulis blog ni balik. Yelah.. Lama tak update kan. Sorrylah bro, gua busy tambahan tak tau nak tulis apa kan. Huhu  T.T

Sebenarnya banyak benda aku dah terlepas nak cerita, contohnya.. Result SPM aku, cerita test JPJ aku, cerita kehidupan aku. Haha, poyo kan? Takpelah.. Korang jangan sedih.. Ins sha Allah, nanti aku update untuk korang eh.


Dah.. dah! kesat air mata tu~ Buruk orang tengok. Haha

Btw.. Korang tau tak fasal Ijat Shafiq? Kalau korang ada twitter, maybe korang tau kot. Sebab dia ni tengah trending kat Twitter sekarang ni. Sebenarnya dah 2-3 hari jugak lah dia trending. Walaweh, lama gila kan! Sebenarnya, aku tak kenal pun siapa dia pada mulanya. Yelah, tak tau cerita kan? Bukak bukak tengok nama dia je ada kat TL. Mestilah aku tertanya tanya siapa dia ni.. 



So, aku pun mula membuat research pasal dia ni. Cari punya cari.. Dan akhirnya aku tau kenapa dia menjadi trending. Rupanya dia terlibat dalam kes buli baru baru ni. And i found this video on youtube. Bukti dia dan the geng seronok memukul ketua tingkatannya. Yup, KETUA TINGKATAN IALAH MANGSANYA.


So, aku pun cari lagi asal dia buli ketua tingkatannya. So i found this on Twitter, hari ni. Surprisely, the reason of this bully happen is because of Handphone. Jeng jeng jeng!



And this one, tak taulah dari siapa. But maybe one of them yang comment di Youtube, beberapa hari yang lepas.




Aku baca ni seriusly aku macam.. 


Apalah nak jadi dengan bebudak zaman sekarang kan? Baru tu sikit dah nak belasah bagai, dah ni sikit nak buli -,-" 

Haishh macam-macamlah.. Aku dulu masa kat sekolah, takdelah nak bergaduh gaduh kalau henpon kena rampas.. Paling teruk pun menangis dan pegang kaki cikgu merayu rayu. Pastu kalau geram sangat dengan ketua tingkatan yang mengadu tu, aku just masuk dalam mimpi dia and cakap "PULANGKAN HENFONKU, PULANGKANNNNN~" haha. Okey mengarut =.="

Well, satu je tips kalau taknak kena rampas henfon tu. TAK PAYAH BAWAK. Okey? Senang cerita. Hahaha. Betul tak? 

 Erm, btw.. aku baca kat facebook, katanya 3 pelajar yang terlibat tu dah dibuang sekolah. Sayangnya, nak PMR dah tak lama lagi.. Dah kena buang sekolah. Ermm.. Tulah, kalau buat sesuatu tindakan tu fikir dulu. Kes diorang ni ibarat meludah ke langit. Makan diri, rekod video pastu upload kat Youtube. Polis tengok, diburu, dibuang sekolah.. Sayangnya, kecik kecik dah jadi macamni.

 Aku pun tak nak cakap banyak, aku cuma boleh doakan yang terbaik untuk diorang ni. Mudah mudahan benda ni boleh jadi pengajaran buat diorang masa hadapan. Be a good boy okey? Tak mau gaduh gaduh lagi.

No no no~ haha


Kalau nak tau cerita lebih lanjut fasal kes buli ni, korang boleh baca kat  SINI! K, Salam :)