Ini Cerita Najwa .: February 2013

Review Blog By Adam

Photobucket






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

segmen bloglist and review blog

Photobucket



Joined~Hohohohoh!

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Segmen : Jom Tambah Follower Sebanyak yang Mampu

Photobucket





Hohohohohohohohohoh!


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Review Movie : A Moment To Remember :')

Photobucket


Yup.. hari tu aku bosan gila. Malas nak join mak dengan adik aku tengok drama korea kat OneHD tu (393)
so aku pun duduklah sorang sorang dalam bilik sambil layan Youtube. Tengok lah video kelakar about 1 hour lah jugak. Bosan betul, gelak pun nak tak nak je. Lol.

So, aku pun bukak movie korea..  then suddenly aku jumpa satu tajuk movie yang sangat menarik perhatian aku. Tajuknya ialah..

"A MOMENT TO REMEMBER"


Cerita seriusly AMAZING! ROMANTIC! AWESOME! 

And untuk itu aku bagi     untuk cerita yang mengagumkan ini!!

 Sumpah, aku tak tipu..yang aku banyak kali..

image

 tengok cerita ni,  tengok balik pun aku still lagi menitiskan air mata. Senang kata air mata memang mudahlah untuk menitis sepanjang tengok cerita ni. Hohoho.
Pada pendapat aku, jalan cerita dia sangat sempurna. Part sedih ada, romantik ada, comel ada, serius ada. Semualah ada. Action.. mungkin tak ada kot. Keh keh~ Aku tak ingat :D

Tapi sayanglah pulak sebab aku tak reti pulak nak ceritakan sipnopsis dia macam mana pulak kat sini. Adoi~ Hehe, takpe takpe.. Aku cer mintak tolong dari En. Googleio okey? Jap eh.. Haha! Tadaa..

A  woman named Su Jin and a man named Chul Soo. The movie highlights their accidental meeting, followed by their subsequent courting despite the social standings that should have kept them apart. Kim Su-Jin is a 27-year-old fashion designer, spurned by her lover, a colleague who was also a married man. Depressed, she goes to a convenience store, where she bumps into a tall, handsome man with whom she has a slight misunderstanding. Following that, she returns home and, receiving her father's forgiveness, decides to start life afresh.
One day while accompanying her father, who is the head of a construction site, she coincidentally meets the man whom she earlier bumped into at the convenience store. He is Choi Chul-Soo, the construction site's foreman who is aiming to become an architect. Chul-Soo may appear like a rough and dirty construction worker initially, but exudes sheer masculinity in its most basic physical form. Su-Jin instantly takes a liking to Chul-Soo and in what is a refreshing change, actively courts him. There are many sweet events that take place in the occurrence of their courtship, eventually leading to their marriage.
The second segment follows the couple settling into married life. Su-Jin learns to be a housewife as her husband cares for her. As the segment progresses however, Su-jin begins to display forgetfulness, including an incident in which a fire breaks out because of a forgotten stove. While Chul Soo caught the fire in time, the seriousness of the incident and others like it draw them to seek medical help.
The third segment involves the revelation of Alzheimer's disease and the couple's consequent response to it. Su Jin is heavily burdened by the knowledge that she will forget her husband and hides it from him until he seeks advice from the doctor himself. Despite the disease, they make the commitment to stay together and as the disease progresses, the trials the couple go through increase because of Su Jin's consistent loss of memory.
The fourth segment reveals Su-jin in the final stages of the disease and the grief Chul Soo experiences because of it. Yet he remains beside her, despite her lost memory, hiding his eyes behind sunglasses when he visits her so she can't see his tears. The end of the movie finishes off with Chul Soo replaying the first time they met in the convenience store with all her friends and family there. In the final scene, Su-jin is riding beside her husband in the car in the sunset, and he can finally tell her, "I love you.

Sedihkan? Huhu.. Tengok tau tengok tau! Kalau dah tengok nanti kasi tau and drop some commet, apa pendapat korang fasal cerita ni >.<




Saat saat gembira. Ehem ehem.. Aksi ini dilarang buat ye sebelum berkahwin. Hehe XD











Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Kelas Memandu mengisi masa Lapangku :)

Photobucket

Hai semua~

Apa kabar semua? Dah makan ke belum? Macam mana hari ni.. seronok ke teruk? Haa.. bagi yang mengalami hari yang teruk tu, bersabarlah ye.. Tak selamanya teruk and bagi yang mengalami yang paling terbaik itu.. Enjoy that moment kayy.. :D

Rasanya dah hampir seminggu kan aku tak update, rasa kosong tak? *kosong kosong~ lagu Najwa Zahari Latif* Hik hik hik

Korang mesti tertanya tanya macam mana aku sekarang right? Alaahh aku tau korang terlalu sayangkan aku kan.. Hehe, aku pun sayang korang jugak. Well, kiranya kita ni saling sayang menyayangi and we are happy family~ Aww, teringat pulak zaman kanak kanak.. Alang alang tu, jom Sing Along with Barney and  imbas kembali zaman kanak kanak  kita yang sangat comel tu *macam aku* :3




Yeahh.. Wont you say you love me too??

Hehe, ngada ngada betul..! Oh yeaa... Well aku sekarang tak buat apa apa pun kat umah just duduk saja.. Macam yang korang tau sebelum ni right? Kalau yang tak tau tu.. Korang bolehlah baca kat sini ek------> APOKONO?

Tapi.. nasib baiklah aku ada masuk driving class kat Metro Driving, sampai ke Subang aku belajar. Keh keh



 Hoho, so far.. perjalanan aku dalam kelas memandu tu, alhamdulilah berjalan lancar. Tiada sebarang kesulitan yang berlaku.. Ujian berkomputer aku cuma amik sekali je. Nasib baik tak fail~~ Pemanduan pulak okeylah.. *mata ke atas, tangan ke bahu*

But, to be Honest lahh.. Aku rasa sangat teruk setiap kali bawak kereta! Asyik mati enjin je kerja.. Serius aku frust and setiap kali mati enjin, muka aku konfem jadi macam ni


image

YOURE SO DEAD, CAR!! *dalam hati*

Haha, memang sakit hati gilaa. Hanya tuhan je yang tau perasaan tu. Sebenarnya aku bukan frust sebab aku bawak teruk ke apa.. Aku cuma rasa agak kecewa bila aku tak dapat buat yang terbaik buat pengajar aku tu. And everytime aku buat salah, aku merasa seolah olah seluruh negara terus memberikan reaksi seperti ini..

image

image

And yang paling tahan orang yang kat sebelah aku tu lerr.. Muka dia mcm "sabar jelah", "adoi pening pale aku", "budak ni kan.. dah bape kali aku dah ajar?!"  haha.. *Memandai je aku. *


Ahh.. I really really really really hate that moment! Erm.. Tapi tak kisahlah kan sebab budak baru nak belajar.. Normal la tu kan? *ayat nak sedapkan diri*

Hoho,  Pengalaman belajar memandu ni  sebenarnya tersangatlah seronok bagi aku walaupun kadang kadang tu adalah jugak rasa frustnya  bila kita asyik buat salah je semasa bawak tapi bila kita dah mula pandai control. Ermm.. perasaan gembira masa tu hanya tuhan je yang tau!!

Ekspresi LUARAN selepas berjaya membawa kereta dengan baik :


image

Tapi sebenarnya DALAMAN aku :



 Menjerit dan menari dalam kegembiraan




LOL.

Poyoss tak?? Normal la tu kan. Hoho,

Apa pun, pengajaran dia kat sini.. Walau apa jua cabaran yang mendatang.. Janganlah kita cepat putus asa. Cuba buat yang terbaik and berusaha sehingga berjaya.  Ahh.. Lagi satu, sentiasa percaya diri sendiri! Jangan jadi macam budak yang berpura pura sibuk tulis ni. Pastu cuba hadapi tekanan dengan sedaya upaya and  jangan biarkan dia menguasai kita, okey :)

Btw, minggu ni aku dah QTI!! *macam manalah aku boleh samapi ke QTI?!*  Hohoho, *bangga* Doakan aku buat yang terbaik tau~ Nanti kalau aku nak pergi ujian JPJ, aku kasi tau korang eh.. Boleh lah sama sama buat solat hajat. Aicehh .. Haha :DD









Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen