Ini Cerita Najwa .: Renungkan.

Renungkan.

Assalammuailaikum! Bertemu kita kembali :D


Tajuk kita hari ini adalah kes pembuangan bayi. Setiap kali kita baca surat khabar, mesti ada 1 atau 2 artikel tentang mayat bayi yang dibuang oleh "PARENTS" diorang sendiri. Bukan setakat dibuang,direject mentah-mentah, malah.. Ada yang dibunuh,ditinggalkan,dicampak,diflush dan dibakar pun ada! Subahanallah!
Senangkan haiwan yang takda akal dan fikiran pun pandai sayangkan anak apatah lagi manusia?
Bukan ke Allah dah ciptakan manusia dengan akal dan fikiran yang cukup sempurna? Jadi kenapa? Apa masalahnya sampaikan tergamak  membuang dan membunuh bayi yang tak berdosa? Tak sedar ke bayi tu lahir atas sebab kesalahan yang telah diperbuat?  Aku cuma tak faham apa yang kat dalam fikiran manusia yang melakukan semua benda ni. Nak seronok? Puaskan hati? Memberontak? Entah la aku pun tak pasti.. Tapi apa yang aku tahu semua tu terjadi..


Bermulanya dari sini....


Renung-renungkan bersama dan biarlah diakhirat kelak mereka menjawab segala persoalan bayi yang tidak berdosa ini. Kita disini sekadar menasihati. :)




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 orang doakan saya dapat 9A! :D :

Post a Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen