Ini Cerita Najwa .: Segmen Cerita Kreatif : Blogger dan Cermin mata

Segmen Cerita Kreatif : Blogger dan Cermin mata

Photobucket



BEN ASHAARI




image



Watak pertama : Nadia 
Watak kedua: Amanina

Watak mamat misteri : Dirahsiakan :) *akan muncul dalam masa 5 minit dari sekarang! *



Situasi : Nadia bersama rakan baiknya sedang bergossip mengenai  seorang jejaka misteri yang telah mengemparkan 1 Malaysia semalam. haha :D



"Eh, kau tau tak. Aku dengar berita ada seorang mamat dia ni gila cermin mata hitam!," Kata Nadia

"Eh, yeke? Siapa? Tak tau pun..", Balas Amanina terkejut. 

"Kau biar betul! Berita ini dah tersebar jauh! Pendek cerita, satu Malaysia dah tau! Dan disebabkan dia terlampau gila  and sayangkan cermin mata hitam dia tu, semalam dia diiktiraf dan  dapat gelaran " Pasangan Terbaik Cermin Mata Dunia~! ," 

"Ishh, kau ni biar betul! Merepek lah! Takkan sampai macam tu sekali! Haa, cuba kau cerita kan sikit apa yang dia buat dengan cermin mata tu sampai dapat gelaran bertaraf dunia. Aku pun nak tau jugak.", kata Amanina dengan wajah tidak puas hati.

"Kau nak tau?! Betul ? Tapi kau jangan terkejut pulak bila aku cerita nanti", kata Nadia dengan wajah suspen.

"Cepatlah cerita.", kata  Amanina yang mula tidak sabar ingin tahu.

"Hah, dia ni.. Pelik tau. Kau nak tau,  Dia buat cermin mata hitam dia tu macam bini dia."

"Hah! Macam mana tu?", tanya Amanina terkejut.

"Yelah, aku nak cerita la ni! Okey, Dia ni kalau nak pergi mana- mana pun mesti pakai cermin mata hitam tu and tak pernah tinggalkan. Haa, Pastu kalau tidur dia mesti letak cermin mata tu kat sebelah and peluk cermin mata tu dengan penuh kasih sayang, malah kalau mandi pun dia bawak cermin mata tu sekali.", kata Nadia semangat.

 Pernah sekali tu, kawan-kawan dia usik dia dengan calitkan taik hidung kat cermin mata dia itu, then bila mamat ni dapat tau.. Erm, habis semua tulang hidung dia kerjakan. ", katanya lagi.

"Wooow", kata Amanina kagum.

"Aku jugak pernah dengar legenda misteri episode 20 cakap *tiba-tiba* yang cermin mata dia pernah hilang. And dia menangis sampai mata lebam serta tembam!! 3 hari dia tak boleh bukak mata. Sebabnya.. sepanjang kehilangan cermin mata dia tu dia tak pernah  tidur lena, and yang paling kelakar dia buat laporan polis & sanggup tampal notis kehilangan cermin mata dia kat setiap pokok! ", Sambung Nadia sambil ketawa terbahak-bahak.

Amanina ternganga mendengar cerita yang di sampaikan oleh rakan baiknya itu, dia sangat tidak menyangka wujud jugak orang macam tu rupanya.

"Hah, hebatkan? And.. And! Yang paling mengejutkan dia tu sebenarnya abang Awal Ashaari!",

"Serius?! Wah patutlah nama pun lebih kurang sama je! " jerit Amanina terkejut.

"Betul! Betul tak tipu! Aku pun terkejut jugak mulanya. Tapi tu la.. Eh, ha.. ha.. Tu Lah DIA. Panjang umur! "   tepuk Nadia pada Amanina sambil menunjuk arah pada seseorang.

Dengan segera Amanina melihat siapa yang Nadia tunjukkan itu, pada mulanya dia tak dapat mengecam siapa. Tetapi setelah beberapa minit dia mula dapat menangkap siapa jejaka misteri yang bersinar bersama cermin hitamnya itu. Dengan rasa terkejut dia terus berkata

" WHAT?! HE IS BEN ASHAARI??! "

*The End*


P/S : Ini adalah cerita rekaan semata-mata. Harap siapa yang terlibat janganlah marah ye? Sorrylah kalau boring~ hihi :D

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

6 orang doakan saya dapat 9A! :D :

Lia Irdelia said...

gucluck..

singgah dari segmen yg sama.. :)

ecadwinkyasha said...

sampai macam tu kecintaan abg ben kepada spek mata dia.hahaha :P

Najwa Zahari said...

@Lia irdelia : Terima kasih~ Awak pun sama :)

@Ecadwinkyasha : Haha, tapi tu la bila baca balik sian gak abg ben kena :DD

Zaza Nur Iman said...

tkasih komen entry sy..goodluck bt awk juga :)

bebeldotsorang said...

hehe terbaik!...goodluck ok :)

cucu tun teja said...

jgn wife Abg Ben jeles ngan ngan spek tu sudah.....

Post a Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen