Ini Cerita Najwa .: Awk... ward? o.O

Awk... ward? o.O

Photobucket

Hai korang! What sup-sup? Korang sihat.. ke tak? Erm, baik tak anak korang yang kat umah tu, i mean sihat ke  tak? LOL.

CHOP-CHOP!!

Korang rasa tak kelainan atau kejanggalannya di situ? Jika korang dapat merasakannya, itu sudah cukup bagus! B'cause.. Today, i want to talk about awkward moments~ Atau dalam bahasa Malaysianya " Saat Janggal". Yeah.. Agak janggal bagi aku men'translate'kannya dalam bahasa Melayu . Ya.. ya, whatever. 

Okey, korang pernah tak dengar perkataan  "awkward"? Bagi yang first time dengar dan tak tau maksudnya.
 Awkward atau Janggal ini, merujuk kamus dewan bermaksud : tidak sedap dilihat (didengar), canggung, tidak sesuai (tepat), tidak selaras

Ayat: bunyinya agak janggal ; kekasaran seorang isteri sangat janggal nampaknya kerana makhluk wanita ini sebenarnya serba lembut;

Faham dah? Kalau still tak faham lagi.. Erm, pergilah dapatkan bantuan daripada ibu bapa ke ataupun cikgu BM okey. Sesungguhnya mereka jauh lebih baik dari penjelasanku ini. Huhu *Drama*. Sejujurnya , aku tak tahu pun apa fungsi aku panjang lebar bagi penjelasan ini sebab apa yang aku nak tulis ni hanyalah Awkward Moment nya sahaja. Tapi, takpe la dah terlajak sampai ke sini, bantai je la. Sekurang-kurangnya, bertambah ilmu pengetahuan sikit kan?

Back to main point : PERNAHKAH KORANG MENGALAMI " THE AWKWARD MOMENT" SEPERTI INI?

image
  • Korang semangat gila buat lawak tapi takda seorang pun yang gelak just korang je yang gelak sorang-sorang.
  • Korang terjumpa kawan lama korang, korang cuba nak cakap tapi tak boleh.
  • Bila korang tersalah tulis comment kat blog orang, then korang cuba untuk padamkan balik tapi tak reti
  • Bila korang tertangkap masa tengah usha crush korang oleh crush korang sendiri.
  • Korang tengah happy borak-borak dengan kawan then suddenly, kawan korang tu menangis.
  • Bila korang dapat kawan blur.
  • Bila kita rasa benda tu lawak gila, tapi orang lain rasa sebaliknya sambil membuat muka
image
  • Bila kita sangka orang tu macam bodoh2, tapi rupanya lagi pandai dari kita. Ex : MR.BEAN.
image
  • Orang buat lawak tapi kita tak faham satu benda pun.
  • Bila ada budak kecik tiba-tiba pukul kita depan parents diorang and korang tak boleh buat apa2.
  • Bila kita terikut orang jalan, i mean dia jalan ke kiri ke kanan and kita pun terikut sama.
  • Bila dah 10 berlalu, korang tiba-tiba terjumpa bekas ex korang.
  • Bila semua dah perpasangan kecuali korang.
  • Korang cerita semangat gila tapi rupanya takde siapa pun yang dengar.
  • Bila korang dirijek mentah-mentah then terpaksa berpura-pura cool depan orang yang merijek korang tu.
  • Tersalah cakap pastu terus gagap.
  • Dimarahi tanpa sebab dengan tiba-tiba.
No more idea. Hoohoh. Bagitaulah saat kejanggalan korang pulak ya :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 orang doakan saya dapat 9A! :D :

ZAR said...

aku penah tengok cerita akward dkat mtv.

Najwa Zahari said...

@ZAR

Ohh. Tau-tau. Best! ^^ haha. Awak ada tengok cerita Friendzone?

Post a Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen