Ini Cerita Najwa .: April 2011

Congrat W & K


Its about time and Its about your WEDDING DAY! Congrat to Prince William & Kate on your big day today! Wah.. You are  LUCKY woman  in this world, Kate.! Married with a PRINCE, every girls dream and you just got him today.. Woah i can't believe it! But, William..




....please do something with your hair..!!




it is so annoying you know? But its okey, you're lucky coz you look great and handsome today~!


haha..:D Anyway, once again.. CONGRATULATION both of you and hope you'll be happily ever after~~! 






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Que M :)

Salam semua~! Wah.. Hari ni aku rasa berSEMANGAT betul la! Tak tau la kenapa.. Haha.
Hari ini aku nak kongsikan pengalaman aku semasa menjadi Que M :)


Hari ini, baru first time aku rasa semua cikgu sekolah aku nampak comel sangat-sangat :3 *BODEK*
Sebab aku dapat keluar hari ini :D. Outstation selama 4 jam dekat Komplek Kampung Pandan. Alah, Jadi Que M jek untuk sukan tara sekolah. Tapi datang keluar jugak kan? Hehe!
Okey, ramai jugak la kawan aku yang lain join jadi Que M ni. Malas nak belajar~~  haha.
Then, cikgu  pecahkan  kitorang kepada 3 group. Ada yang kena jaga bahagian lontar peluru,lompat jauh dan larian.
Aku dapat bahagian larian. Tugas aku SENANG sangat-sangat cuma kena tangkap dan ikut pelari yang dapat no 4.  Lebih kurang macam STALKER la :) Tapi, tak susah kan.? Ermm..


Sepanjang aku kat sana, aku dapat gurau-gurau dengan cikgu, dengar cikgu mengumpat,borak-borak,bagi sokongan dekat rumah sukan.Lawan jerit dengan cikgu rumah sukan lain, mengutuk rumah sukan lain,tengok budak hampir pengsan lepas lari erm.. ramai, bagi bantuan, usik-usik cikgu, tengok ada sorang pakcik  menari  lepas jogging, dengar cikgu melawak,dengar cikgu mengutuk pelajar, dengar pelajar pulak mengutuk cikgu and macam-macam lagilah..! :)


Hah, Tadi ada satu kumpulan atlet yang share stadium dengan sekolah aku. Perghh.. aku cakap diorang bapak ah..laju gila lari, lompat pun nampak macam terbang! Dasyat gilaa~~ :D..
Ermm.. rasanya tu jek la, ah, aku dah terlupa yang aku dah mengumpat fasal seseorang lepas balik sekolah. Siapa dia ek?  hehe..


ALHAMDULILAH YA ALLAH, FOR GAVE ME A GREAT DAY TODAY! :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Congrats!

Good Job KRS! Tahniah atas kemenengan korang buat kali kedua! :)
Kemenangan untuk apa ni? Lawan kawad kaki ke? "Yup"


Sebelum ini saya dah pernah cerita fasal kekalahan KP dan kemenangan KRS pada kawad kaki peringkat Zon Pudu kan?  *Itu pun kalau korang ada baca la =,="*
Haa.. Kali ini pada peringkat Negeri pulak, rasanya.
 Tak pasti lah. Haha..
Okey, baru-baru ni pada 19 April 2011(semalam) diorang pergi lawan kat UM katanya
and SUPRISELY, diorang berjaya mendapat tempat ketiga!
Wah.. Tahniah KRS!  
Selalunya kat peringkat Negeri, budak-budak yang dari sekolah lain  ni power-power.
Tapi kali ini, dah jadi rezeki budak-budak KRS sekolah aku so, berjayalah diorang semalam :)
Lepas nie naik pentas lagilah gamaknya!
Haa.. JELOUSNYA! :D






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Lagu Yang Mengingatkan Aku Pasal SKDP :')

Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini
Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini
Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri
Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Di Tampar Bapa Sendiri kerana Tidak Dibenarkan Pakai Tudung..

Ceritanya bgini...

Aku mengeliat sepuas puasnya. Nasib baik takder siapa nampak cara aku mengeliat. Mahu jatuh saham aku huhu.

Tiba tiba aku teringat kisah semalam. Airmata terus berlinang. Terasa amat sayu dan sedih. Salah ke kalau aku nak pakai tudung? Naper abah tak benarkan? Buat pengetahuan korang, bapak aku ni jenis orang yang sibuk giler. Businessman yang sentiasa sibuk. Mak aku dah takder. Meninggal dunia lama dah. Sedih sangat sangat.

Dari jendela, kelihatan cahaya matahari mula menjeluskan diri ke celah celah langsir tingkap. Jam dah 11:00 pagi. Perut lapar.

Aku bangun capai tuala, masuk bilik mandi.

Lepas mandi, aku belek-belek tubuhku pada cermin. Alangkah lebih cantik kalau aku bertudung. Aku nekad! Aku akan protes habis-habisan kalau bapa aku tak nak juga bagi pakai tudung. Aku sanggup lari dari rumah. Demi kebaikan yang aku pilih. Lantak la dengan ahli keluarga aku yang lain lain. Semuanya tak nak pakai tudung! Tapi aku nak!!!!

Aku turun ke bawah. Baru jea nak buka tudung saji atas meja, terdengar bunyi kereta masuk garaj. Aku jenguk melalui tingkap dan nampak bapa aku balik. Aikkkk, apahal bapa balik awal ni???

Dalam masa yang sama, aku rasa inilah masa yang terbaik untuk desak bapa aku benarkan aku pakai tudung. Now or never!

Bila bapa aku buka jea pintu, aku bersalam dengannya dan tanpa lengahkan masa, aku kata, ""Daddy, cheq nak pakai tudung. Cheq nak!"

Bapak aku terus jegil sebesar besarnya. Macam ada api keluar! Panggggggggggggggggggg...! Bapa aku hayun penampar ke muka aku! Tersepok aku di celah set sofa.

"Aduhhhhhhhhhhhhhhh hhhh....sampai hati daddy! Cheq tau la daddy rasa malu kalau cheq pakai tudung. Salah ke kalau cheq nak tutup aurat cheq? Kalau adik dan abg tak nak...."

Pangggggggggggggggg gggg....! Daddy labuh pelempang ke muka aku sekali lagi sebelum aku abis bercakap.

"Hang jangan nak bagi aku malu naaaa! Hang jangan nak buat pasai! Hang nak pakai tudung buat apa??? Dah 100 kali aku habaq, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG, LELAKI TAK PAYAH PAKAI TUDUNG!!! Tu la, bila time kelas agama, hang ponteng! Nama hang aku boh "Razali", tup tup lekat jadi ZAZA sahaja! Memang la dalam rumah ni semuanya tak bertudung sebab adik hang tu lelaki! Abang hang pun lelaki jugak!".

Aku yang tersepuk celah sofa, terus menangis terkedu kedu. Dah la sakit kena tampar, kena pelempang. Tudung pun tak dapat jugak.

SALAH KAH AKU? SALAH KAH AKUUUUUUUU! OOOOO tidakkkkkkkkkkkkk!

hahahahahaa.. 
P/S : KWANG3X.. TEKUN BACA HEH , DARI ATAS .... RELEX LAR BEB .. AKU PUN DA TERKENA
X KAN NAK KENA SORANG2 PLAKK ... :D

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Awak, awak,awak..

Awak? Awak? Apa benda yang sampai berawak-rawak ni? Cucite, cucite? Haha..
Okey, aku ada story mory to tell ya~ *Wah excited gila nak cerita ni*..
Erm, 1st at all aku malas la nak tulis keseluruhan, so aku just terus ke part "Aku dengan Si Dia ea?"




*Ching* ada lencana Kadet Polis jatuh, aku terperasaan so aku pun..

A(aku)    : Awak,
B(si Dia) : (.....)
A            : Awak,awak..?
B            : (......)
A            : Awak.Awak.Awak.Awak.Awak.! *dah datang dekat*
B            : (.....) ?
A            : Ehem-ehem, awak.awak.awak.awak.awak >.<"
B            : (....)??

Sampai la ke satu tahap tu aku terpaksa menggunakan barey aku untuk cuit belakang dia dan menunjukkan bahawa lencananya sudah terjatuh. =,=" Kawan-kawan aku yang menyaksikan scene tu ketawakan aku sambil memerli "awak,awak,awak". Haissh.. Al kisah.. Tapi, at least niat aku baik.  bagitau yang lencana dia dah terjatuh, kalau tak bagitau kang lagi susah dia punya barang hilang. Betul tak? * Err, perlu ke aku ambil berat ni, ishh ni dah melebih =,=""* haha..

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Al Kisah Nyanyuk ..

 Pada satu senja, 3 orang nenek berkumpul. Masing-masing seronok bercerita tentang diri masing-masing yang sudak nyanyuk.



Nenek A : Umur aku dah 60 tahun. Sekarang ini aku dah mula nyanyuk. Kadang kala, aku terlupa kat mana kita bersembang ini? Dekat tangga rumah ke dekat beranda?


Nenek B :Aku lagilah.. Kalau naik tangga, selepas itu aku jumpa tangga tu balik. Aku kena fikir lama. Sebenarnya aku ini nak naik tangga ke turun


Nenek C :Apalah.. Kamu ini muda-muda lagi dah nyanyuk!
                 Tengok aku ini. Umur  baru 90 tahun lebih. Masih steady, 
                 otak fresh lagi.  Boleh baca majalah.. tak nyanyuk pun!



Semasa berbual-bual, Nenek C ketawa mengekek-gekek sambil mengetuk meja sebab terlalu suka.
Tidak lama kemudian, Nenek C terdiam melihat keadaan  sekeliling sambil berkata
" EH, SIAPA PULAK YANG KETUK PINTU RUMAH TADI??"

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen