Ini Cerita Najwa .: Kawasan perumahan aku Malaysia kan?!

Kawasan perumahan aku Malaysia kan?!

Photobucket

Yosh! Hello semua~ Senyum~ :D*tiba-tiba

Okey, hari ni aku nak cerita sikit fasal something ni. Alaa, something yang berkaitan dengan tajuk entry kali ni. Hehe.
Okey2, start cerita! Tadi, aku pergilah cafe kat depan rumah aku. Yela, orang duduk apartment kan? Well~ *Bangang jap*.  Pastu masa sampai kat sana, Masya Allah, ramai gila Pak Arab!!



Serius aku terkejut! Aku tau tempat tinggal aku ni memang ramai orang arab tinggal tapi tak sangka pulak seramai tu. Bayangkan kat kawasan tu je, semua orang arab SAHAJA. Memang tak nampak langsung bayang orang kita. Dari cafe sampai ke kolam mandi. Dari kolam mandi sampai ke taman pemainan dan dari taman permainan sampai ke tempat BBQ! *Saja nak bagi panjang ayat hihi* Memang orang dia jee~ Sepanjang perjalanan aku berdebar, aku tanya dalam hati " Ni Malaysia kan?! Aku tak pergi mana-mana luar negara lagi kan? ", Memang scary gila, yela korang pun tau perangai orang Arab ni macam mana kan. *Sigh Tu la dia ceritanya. Tapi kan, bila orang luar ni terlalu ramai datang ke Malaysia.. Kadang -kadang aku rasa tak selamat. Walaupun negara ni negara kita. Korang pernah rasa macam tu tak? 

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 orang doakan saya dapat 9A! :D :

Cik Puan Muda Umi said...

hah apa lagi,ngorat pak arab sorang,nsem tuh..hehehe

Najwa Zahari said...

haha, tak nak lah~ hehe~

Post a Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen