Ini Cerita Najwa .: October 2011

Contest | Blog Paling Cute by FN



Join this Contest! Tagging Time!



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tagging Games! :)

Pe benda tu? Ahahaha, jangan tanya aku, sebab aku pun tak tau ~ Haha. Hari ini aku tengok kat shoutbox and tiba-tiba ternampak ada orang tag aku. Rupanya kak Eryn.


  • eyryn tag awak kat sini Link.e http://dl10.glitter-graphics.net/pub/536/536400r07nejsqb3.gif blog spot.com/2011/10/tagging-games.html
    2011-10-29 12:15 PM
     




  • Okey, jom check it out apa dia "tagging games" tuh! :)  Be4that, jom tengok rules dia dulu..






1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY 
(a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.



11 things about me

  • Nur Najwa bt Mohamad Zahari
  • 16 years old
  • 6 June 1995
  • Suka berangan
  • Bercakap banyak, suka ketawa and tengok orang ketawa :D
  • Sukakan benda yang lawak & kalau benda tu lawak sangat, dia akan ulang2 sampai dia penat ketawa.
  • Cepat bosan
  • Animal's lover specially cat :3 
  • Dia akan menangis tiba-tiba kalau terpaksa buat sesuatu yang dia tak suka
  • Muka dia akan jadi merah gila kalau malu, and pucat gila kalau dia ada buat salah.
Okey, sekarang soalan yang dibuat oleh kak eryn pulak aku kene jawab :)

  • hobi korang ape                  : Tido.. Haha :D
  • makanan favourite ape       : Nasi Ayam
  • umur sekarang brape          : 16 tahun
  • korang minat citer ape       : Koreaa~!
  • dah ade boyfie/ girl            : Mungkin suatu hari nanti :)
  • sibling ade brape                : 5
  • favourite colour ape           : Entah tak tau. 
  • subjek favourite ape          : Bahasa Melayu! :D
  • name bestfriend sape        : Nadia Syazwina :))
  • handfone jenis ape            : Sony Eriksen. haha, malas nak eja~~
  • dah ade lappy sendiri         : Ada..

Okey, now is my time to ask  u all Question~~!


  •  Apa yang korang suka tentang diri korang?
  • Warna Feveret
  • Gelaran yang sesuai utk korang?
  • Cinta atau Duit, mana pilihan korang?
  • Sebab apa memilih Cinta/Duit?
  • Makanan kegemaran
  • Apa benda yang korang suka?
  • Nama timbangan?
  • Status hubungan korang sekarang?
  • Impian korang?
  • Moto hidup?
Aku tag Huda, Aoran Aziz, haha, Cik Bunny ,Amirah :) DONE! :)






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Erkk! Ak dah Like banyak gambar!


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Reason why u must keep ur dirty secret! :D


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Contest | Ini Blog Saye.

Aku terjumpa contest ni and aku rasa agak menarik. So, jom la tengok contest apa pulak kali ni :)

 
Syarat-syarat penyertaannya ialah.


  • Follow Blog DatoMai [Saya], dan Ilyana.


  • Like page ini dan ini.


  • Buat satu entry mengenai entry ini dan letakkan banner nya sekali


  • Bagi sebab-2 kenapa awak sayang blog awak [tulis apa yg special kat blog u all]


  • Tag sekurang-kurangnya dua blogger


  • Jika kurang dari 15 contestant, Contest akan serta merta terbatal


  • Tarikh contest ini bermula dari 27 Oktober 2011 hingga 20 November 2011.




  • Kenapa saya SAYANG blog saya?


    Wow, soalan yang senang tapi susah nak jawab. Haha.

    1.    Aku sayang blog ni sebab aku dah tulis banyak perkara tentang diri aku, apa yang terjadi apa aku, sejarah aku, luahan hati, kata-kata semangat untuk aku. Dan macam-macam perkara aku dah kongsikan. Event pun mengisiannya pendek tapi isi dia bagi aku agak mendalam, walaupun taklah sedalam mana kan. 
    2. So bila ada pembaca kat blog ni comment or like apa yang aku tulis membuatkan aku rasa dah cukup terharu dan memadai. And itu yang buat aku bertambah sayang kat blog ni. Haha.

    3.  Aku dapat decorate blog ni mengikut citarasa aku sendiri. Bila dah puas dengan hasil kerja sendiri mestilah rasa senang hati and happy. Jadi bertambahlah rasa suka untuk berblogging kan! Yeah love my blog! :))

    4. Specialnya blog aku ni.. Mungkin.. Err.. Sebab.. Monyet ni kott. Haha. Aku tak tau la..
     



  •  Aku tag   Ismadi Kak eryn           




  • Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

    Contest| Blog Terbaek Punya!

    Maii dah dia    !! Wah.. blink2 siap.. Okey, contest kali ini ialah..

    JENGJENG! *lagu latar james bond sikit*


    Tajuk dah gempak, mestilah syarat-syarat dia pun gempakkan? Okey, lets check it out!

    • Follow blog Aina and Dida /WAJIB\
    • Warganegara Malaysia and Indonesia
    • Buat satu enrty, tak payah banyak-2, satu je and mesti ada banner kat atas tu sekali
    • Hanya 3 orang je akan jadi pemenang
    • Bukan unsur voting
    • Tag 2 orang kawan atau lebih dan pastikan mereka tahu..
    • Hantarkan link entry di dalam comment blog Aina or blogDida..link seperti "http://aku-gila.blogspot.com/" tidak akan dilayan.
    • Sesiapa yang menghantar link di dalam shoutmix tidak akan dilayan.

     Takkan nak tengok syarat jek? Usha la hadiah dia sekali~ :)

    • First place : Full edit blog / topup 10
    • Second place : Full edit blog
    • Third place : Header / Topup RM5

      Nak tau ciri-ciri pemenang yang dicari? Takpe2, Cik Najwa ada disini untuk tunjukkan
    • Blog Comell lote
    • Blog tak berat
    • Simple tapi cantik
    • Cepat loading
    • Tulisan post yang mudah difahami
    • Perwatakan yang sopan
     :) Untuk join just clik nama Aina @ Dida okey? 

    Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

    Kisah aku di Shopping Complex

    Hari ni aku jalan-jalan kat Shopping Complex terkenal XYX, kononnya nak makan angin.Sampai dekat sana aku jumpa bermacam orang dengan ragamya. Agak menarik berbanding barang-barang yang dijual. Kat bawah aku nampak ramai orang yang berambut karat. Selain karat, banyak la jugak warna lain.


    Aku  agak hairan la jugak, ramainya yang rambut macam ni. Dari belakang macam orang asing, tapi depan orang tempatan. Kuku pun aku tengok bermacam-macam warna ada.



     Aishh, tak kisahlah. Disebabkan malas nak layan, aku pun teruskan la penjalanan. So, aku amik keputusan ntuk naik ekolater, kat ekoletar aku ternampak pulak ada 2-3 couple tgh dok







    Disebabkan aku berasa cemburu dengan mereka yang ada pasangan, jadi aku pun mempercepatkan langkah. Sekarang aku ditingkat atas.. ah, ada benda menarik! Tengah aku usha-usha barang. Tiba-tiba haus la pulak, so aku pn singgah sekejap di satu kedai ni. Kat situ aku ternampak plak sekumpulan remaja yang sedang berborak2, aku tengok muka diorang. Errmm, Lawa. Tengok pulak baju.. Errrmmm.. 


    NO COMMENT. Disebabkan terlalu ramai kat kedai tu, so aku amik keputusan untuk minum air kat luar jek  la. Lagipun udara tengah segar. Tapi, niat aku terbantut. Sebab aku ternampak pulak ada 2-3 orang ni tengah hisap rokok. Aduhh.. Potonglah!



    Disebabkan terlalu kecewa, aku amik keputusan untuk balik rumah je. =,=" Sampai kat rumah aku terfikir sekejap.. Mana budaya ketimuran dah pergi? Mana perginya perempuan melayu yang sebenar?
    Renung-renungkan.. ~ :)

    Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

    Contest| Blogger Paling Cool


    Okey, Dah lamanya aku tak join Contest! Kali ini bila aku dah jumpa contest. Memang taklah aku nak lepaskan peluang ni. # Muahaha. Gelak jahat.

    Tanpa buang masa jom kita tengok rules-rules dia.  Faries, hit the rules baby.! 
    1. wajib LIKE blog opah gedik & follow blog yg tertera di bwah :-  Aizaa Hoho Opah GedikkAmoi Lee Azwan Joho   
     2. wajib buad satu entries tentang contest nh dlm blog korang oke ?  

    3. wajib letak banner di atas dlm entries korang oke ? 


    4. sila tinggalkan link entries korang dekat coment di blog Aizaa Hoho & Opah Gedikk SAHAJA  


    5. anda mesti seorang blogger yg aktif & sihat walafiat oke ? bhaahahah : 


    6. terbuka kpda semua jenis jantina sma ada lelaki @ perempuan :)7. blog anda MESTI COOL & KEMAS :)



    Very easy kan? Hadiah dia pun gempak2 jugak. Hah, tunggu apa lagi.? Jomla join sekaki :)
    Kalau nak maklumat lebih lanjut just clik kat HEADER tu jek.


    Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

    Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!

    Pakcik, Makcik, Abang, Kakak, kita ada berita baik lah! Kita dah join segmen!!


    :) Wuhuu,, Jom ler kiter join and "Bako" ramai-ramai kat SINI!
     Tarikh tutup dia lambat lagi.. 20/11/2011. So ada banyak lagi masa untuk join Segmen ni! :)
    Peacee! (\/)


    Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

    Rehatkan Minda dengan Lawak!

    Seorang nenek berusia 65 tahun melahirkan seorang anak. Rakan-rakannya datang berkunjung untuk menjenguknya. Ketika mereka ingin melihat bayi nenek tersebut, nenek itu berkata “Nanti dulu”. Beberapa minit kemudian mereka berkata ingin melihat bayi itu lagi. Tetapi nenek itu tetap berkata “Nanti dulu”. Akhirnya mereka bertanya : “Bila kami boleh melihat bayi engkau..?” “Bila dia menangis”. “Kenapa kami harus tunggu sampai dia menangis?”
    “Sebabnya aku lupa.. dimana aku letak bayiku tadi..”

    Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

    SEGMEN | Lyssa Faizureen Ajak Kenali Blogger. :)



    Wah.. Segmen is Comingg!  Okey, segmen kali ni dibuat oleh Kak Lyssa :)
    Segmen ni tutup pada 27/10/2011 pukul 4.00 petang ! 
    Nak join? Just click header tu ea! 


    Okey,  marilah kita berkenalan :)


    Cerita Mengenai Latar Belakang Diri Korang:
    Nama diberi ialah Nur Najwa. 
    Sweet 16,  tapi tak sesweet mana pun. :)
    Pelajar Akaun, tapi benci akaun. Haha
    Peminat kucing! Apa- apa kucing, bagi la dekat aku! :D
    Suka baca komik. Kalau ada komik baru aku mesti  akan beli.
     Aku suka online, blogging, and berkenalan dengan orang.
    Suka buat lawak, banyak cerita, bertukar pendapat. :)

    Aku baru perasaan setiap kali aku nak tulis something kat dalam blog ini. Words pertama yang aku mesti tulis ialah OKEY
    Kawan aku cakap aku ni "BLUR" hehe.



    Kenapa Korang Buat Blog ??
    Sebab kat sinilah aku boleh berkongsi cerita dengan orang.
     Menyebarkan 1000 perasaan yang aku ada.
    Menulis segalanya. Blog ni umpama Diary aku la :)
    Lagipun, dengan adanya blog.. Setiap apa aku catat umpama aku
    melakar sejarah perjalanan aku sendiri. So, bila aku dah tua nanti..
    Boleh la aku check balik setiap apa yang aku tulis.



    Siapa Orang Yang Telah Menarik Anda Untuk Ceburkan Diri Dalam Dunia Blog ??
    Kalau tak salah aku, aku berminat nak berblog ni sebab kakak sedara aku .
    Aku tertarik dengan blog dia and terus berazam nak ada blog sendiri :)
    Pada bulan January 2011, tercetus la dalam sejarah aku ada blog sendiri.
    Masuk tv tau, cerita fasal aku buat blog ni, * Perasaan*




    Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

    Perempuan Seperti Aku! :)


    Memang takkan ada gadis seperti aku
    Tapi yang lebih baik banyak

    Memang takkan ada gadis sehebat aku
    Tapi yang lebih hebat banyak
    Maka tak perlu kau susah hati
    Banyak lagi gadis yang bisa kau pilih
    Untuk kau jadikan sandaran hati
    Memang takkan ada gadis seseksi aku
    Tapi yang lebih seksi banyak

    Memang takkan ada gadis secomel aku
    Tapi yang lebih comel banyak
    Maka tak perlu pujuk rayu itu
    Jangan sampai kau rendahkan dirimu
    Memaksa aku menjadi pacarmu
    Oo baby baby
    Jangan kau marah sebab ku tolak
    Ku tahu kaya dan baik budi bahasa
    Ku yakin pasti ada
    Gadis yang akan suka
    Oo baby
    Jangan kau dendam sebab ku enggan
    Bercinta aku mahu
    Tapi tidak denganmu
    Ku sudah ada satu
    Kekasih yang menunggu
    Ceritanya aku mahu belajar setia
    Makanya dari itu kamu jangan memaksa
    Kerna aku memang tak suka mendua.. Noo!
    Oo baby baby
    Jangan kau marah sebab ku tolak

    Ku tahu kaya dan baik budi bahasa
    Ku yakin pasti ada
    Gadis yang akan suka

    Oo baby
    Jangan kau dendam sebab ku enggan
    Bercinta aku mahu
    Tapi tidak denganmu
    Ku sudah ada satu
    Kekasih yang menunggu
    Oo baby
    Jangan kau marah sebab ku tolak

    Ku tahu kaya dan baik budi bahasa
    Ku yakin pasti ada
    Gadis yang akan suka

    Oo baby
    Jangan kau dendam sebab ku enggan
    Bercinta aku mahu
    Tapi tidak denganmu
    Ku sudah ada satu
    Kekasih yang menunggu
    Memang takkan ada gadis seperti aku
    Tapi yang lebih baik banyak.!

    Made by Shila Amzah :) P/s : Nyanyi la sekali :3




    Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

     
    Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen