Ini Cerita Najwa .: May 2012

Movie Review : Kimi Ni Todoke

Photobucket

Salam semua!

Yo! Apa khabar semua..? Sihatkah anda hari ini ? :)

Okey, hari ini aku nak share something dengan korang fasal cerita Jepun yang baru je aku tengok tadi! Sangat menarik cerita Kimi Ni Todoke ( From Me To You)! Rugi kalau korang tak tengok ~

 

Cerita ini mengisahkan tentang seorang gadis bernama Sawako Kuronuma ( Natsuna Watanabe) yang digeruni dan digelar Sadako (hantu cerita The Ring) oleh rakan-rakannya kerana salah faham dengan penampilannya yang menakutkan. Malah ada juga yang menyebarkan khabar angin bahawa Sawako ini boleh melihat hantu serta boleh menjampi sesiapa sahaja yang merenung ke matanya lebih dari 3 saat. 

Tapi sebenarnya, Sawako ni seorang yang manis dam malu-malu orangnya. Dia ingin dan suka untuk berkawan cuma penampilannya sahaja yang membuatkan orang takut untuk mendekatinya. Namun, hidupnya mula berubah apabila Kazehaya ( Haruma Miura)  iaitu seorang pelajar popular, mula bercakap dan mendekati dia.

Sejak dari itu, Sawako mula menemui dunia yang baru, yang belum pernah dia miliki sebelum ini. Untuk itu dia sangat berterima kasih kepada Kazehaya yang banyak membantunya. Namun, dalam diam kedua-dua ni mula menbuahkan rasa suka antara satu sama lain! 

Lakonan mantap dari :

   Natsuna Watanabe                              Haruma Miura

Aku research fasal cerita ni and aku baru tahu rupanya cerita ni diaplikasikan dari komik ~ Alaa, macam cerita City Hunter tu laa. Movie just untuk live action punya jee~ :)


Okey, untuk cerita ni aku boleh bagi..
!!

Aku bagi 5 bintang sebab aku suka gila tengok cerita ni! Sumpah best~ !! Tapi, untuk lelaki saya tak rekomen la sebab cerita dia jenis perempuan-perempuan je yang suka. Kalau korang tengok pun takpe, korang pun suka kan. Hehe. Erm tu jelaa kot~


Keseluruhannya : Sangat Memuaskan and Comell ^^

Nak tengok..? Jom ke SINI untuk MOVIE!




 
     
image

image



image




The End ^^

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

1st GiveAway by Nabila Medan

Photobucket



Taging : Liyana, Zetty, Huda

DONE! ^^

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Mood :

Photobucket


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Movie Review : Aku ada, Kau ada???

Photobucket

Yosh! Salam semua, apa khabar ..? How's your holiday guy..? ^^

Okey, baru-baru ni aku pergi tengok wayang dengan adik and kakak aku and finally! Aku dapat jugak tengok cerita ni~ Cer teka cer teka cerita apa..? Kalau salah kita bakoo! Haha. Aku ada, Kau Ada???  Hah! Takde kan.. :)

TADAAA!


For sipnospis : ------------> SINI KAU!

Sebelum tu, korang mesti pernah dengar ayat ni kan kat radio-radio or maybe kat tv.. : "Nordin Ahmad! Nordin Ahmad ni memang dilahirkan untuk menyakitkan hati saya!

"Ikutkan hati saya prof, mulut dia ni saya nak stapler2, biar tak boleh  buka..  berdarah tak boleh cakap sampai bila2! "

Dua dialog yang cukup menarik perhatian aku. Lakonan mantap daripada Yana Samsuddin sebagai Tina dan Shaheizy Sam sebagai Nordin Ahmad.

For this movie i will give ..
 !

 It quite nice story.. But still jalan ceritanya agak longgar. Aku memang memasang harapan tinggi pada cerita ni lepas aku tengok behind the scene diorang. Tapi, sayang. Cerita ini berjaya menarik perhatian aku tapi tak berapa sampai pada aku. Thats why i can only give 4 / 5 stars. Erm, aku tak tau la korang macam mana kan..  :)

Tapi jangan risau!  Cerita ni serius *takdelah serius mana pun* kelakar. Banyak giler scene kelakar! Alaa, aku tahu rakyat Malaysia ni suka ketawa~ Thats why la ada Maharajalawak and SuperSpontan kan. hehe.
Pastu,  Aku enjoy jugak dengan lagu kat dalam ni. Lebih-lebih lagi lagu "Beginilah Caranya". Yang lain tu, okey la ^^

Aku Ada Kau Ada


Oh, Tak lupa jugak dengan lakonan Kamal sebagai "Aziz The Greater" cukup membantu menggamitkan lagi jalan cerita. Dia memang sengal. Serius aku tak tipu. Bajet semacam ~ haha. LOL

And lastly, aku suka tengok Pergaduhan manja antara Yana dengan Sam yang bagi aku 'agak' comel tapi mepunyai maksud tersirat disebalik pergaduhan tu. Ohhh Sooo Sweett <3

So, keseluruhannya.. Really nice and fun to watch it. :)









Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Segmen Dalca : Bloglist June

Photobucket


SOALAN CEPUMAS :


1.Soalan Umum : Filem Melayu apakah mendapat kutipan paling banyak pada tahun 2012 hingga kini?
- KL Gangster / Ombak Rindu. 
2.Soalan Logik : Edisi Dalca manakah yang paling diminati? 
- Lawak! ^^
3.Soalan Ilmiah : Siapakah wanita yang tidak mempunyai haid dan nifas?

- Wanita yang berumur 60 ke atas. (Monopous)..?

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

BellaJane First Giveaway

Photobucket



Tagging.. Tagging : Liyana, Zetty

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

“Random Giveaway by Yana”

Photobucket


Mai Join ! Tinggak 2 hari lagi! :D

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

1st Giveaway by Nina & Kiki

Photobucket




Wuhuuu~ GA lagik kamek masuk bah! ^^

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Accept it whether u lose or win!

Photobucket

Salam semua! Hai.. bosan nampak..?

Hehe, sorry la.. Tak update cerita kali ini, sibuk masuk giveaway je kerja. Jangan marah ea. Nanti cepat tua korang. Aku je tak. Marah ke tak marah ke, aku tetap maintain muda. Biasalah, aku menggunakan konsep "Start Young. Stay Young" gitu.. Haha *Mengarut habis* =,=

Wahh. Sebenarnya lama gila aku tak masuk giveaway tau selepas dikecewakan oleh beberapa pihak. Erm, malas la nak bukak cerita sedih nanti jiwang pulak. huhu.   Tapi, alhamdulilah setelah luka lama sembuh.. Akhirnya! Aku pun join giveaway ni. Wuhuu.. Tu yang banyak gila tu~ Kononnya nak puaskan hati dengan join giveaway banyak-banyak. Haha.

 Anyway, aku nak cerita something hari ni. Erm, aku baru je tersedar fasal sesuatu, betul-betul baru perasan. *tak sampai lima minit pun lagi* . Dengan menyertai CONTEST dan GIVEAWAY ni, aku mula belajar mengenali adat Menang Kalah and sometimes menjadi seorang yang TAK BERPUTUS ASA.

THE QUESTION IS : HOW COME? 

image

Tak percaya..?

Aku bagi korang contoh ea. 

Katakanlah Korang sertai satu contest yang meminta korang untuk mendapatkan 10 like daripada orang asing dalam masa 10 minit and jika korang berupaya membuat demikian, RM100 milik korang.

Apa yang korang akan buat? Of courselah korang macam orang gila berusaha mendapatkan 10 like tu kan? Bayangkanlah hanya dengan 10 like jek korang dah boleh dapat RM100! Gila ! Siapa yang tak nak kan?!

image
See, you got my point here. :)

Adat menang dan kalah... Erm,  Dalam kehidupan seharian kita memang dah ada. Sejak azali lagi. Jadi, Tak payah masuk apa-apa pertandingan pun tak pe kau lawan je la mulut dengan adik-beradik or kawan-kawan. then tengok siapa menang siapa kalah. Itu pun dah boleh dikira pertandingan jugak. Tapi,  tidak rasmilah. Haha, it mean korang menang tanpa hadiah.

Okey, itu hanyalah pembukaan untuk adat menang dan kalah je. Belum masuk point aku lagi.
Okey, aku nak tanya korang.. Apa perasaan korang apa bila korang kalah?
The answer, of course lah : Marah, Kecewa, Sedih, Menyampah and so on kan..? But you know what? I tell you something, semua perasaan yang korang alami itu adalah NORMAL! Sebab sebagai seorang manusia, korang memang tak suka kalah kan..?  Jadi apa yang korang buat untuk menang..? Sudah tentunya korang berusaha dengan  lebih gigih malah 2 kali ganda daripada orang menang tu. Right..?

Then, apabila korang kalah.. Korang belajar untuk menerima kekalahan tu. Korang jugak belajar untuk menerima hakikat kat dalam dunia ni tak semua orang akan menang. Tapi! Itu tak bermaksud orang yang kalah ialah seorang yang LOSER. Tidak sama sekali! Cuma, nasibnya sahaja yang tidak menyebelahi. Takde rezeki la maksudnya.



Ehem.. ehem.. okey next. For the winner pulak. Aku tahu bila dah menang of courselah suka semacam kan. Haha. Tak payah cakap pun takpe sebab riak di muka jelas menunjukkan korang BANGGA, GEMBIRA, INI DUNIA AKU *takde kene mengena*, BERBUNGA dan yang paling penting KEMBANG.. Kan Aiceh-cey.. Alaa.. Tak payah nak nyorok-nyorok laa. Tehee.

Aku tahu, memang seronok bila dapat merasa kemenangan ni, tapi.. satu je nasihat aku boleh cakap ni. Jangan terlalu riak! Sebab apa? Sebab dunia ni ibarat roda, ada turun naiknya. Sebaik-baiknya, apabila kita berjaya panjatkanlah kesyukuran pada Allah bukannya berlagak tak tentu pasal kan. Siap jelir-jelir lidah lagi kat orang kalah. Haha. Zaman kanak-kanak *rindu*



Seperti yang aku cakapkan tadi, hidup seperti roda kan, jadi akan tibanya masa untuk jatuh apabila korang bangkit dan sebaliknya. Jadi kita semua pernah merasai kekalahan dan kemenangan.. Walaupun sekali. Tak kiralah tua atau muda semuanya tetap melaluinya. Jadi, korang kena jugak terima kedua-dua ini dalam hidup supa hidup korang lebih bermakna :)

Anyways, itu je yang aku nak sampaikan.. Hopefully, korang enjoylah. Haha. ^^ *Otak tumpul sekarang ni*












Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Segmen : Post my blog feed!!

Photobucket



Syarat-syarat :

1) Folo ke tak folo, tak kisah. on aje..
2) Buat 1 entry bertajuk "Segmen : Post my blog feed!!" , buh header blog maera sprt diatas beserta link ke entry ini. pastu nak bebel ape2 kat entry tu, ikut suke anda la ye.
3) Terhad utk 20 blog saja. Each 1 blog berhak dpt 2 minggu blog feed di page maera.
4) Follower must be lower than 500. Kalau dh ramai follower tu, tak perlu la ye.kite tolong glamerkan blogger2 baru. =)
5) Buh juga blog feed sy di blog anda (jika terpilih) selama 2 minggu. kire mcm give n take. i help u, u help me, we r happy family. hehe~
6) opss... jgn lupe tinggalkan link entry anda tu di comment entry ini ya. =)


INTERSTING right? Come Join.. Join^^

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

My Little Giveaway

Photobucket




^^

Jalan-jalan guna kaki,
Jomlah Join Sekali! :D


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Giveaway By Farzana & Dilla!

Photobucket


Join and done semuanyaa~ ^^

Tarikh tutup: 1 JUNE 2012


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen