Ini Cerita Najwa .: November 2011

Alhamdulilah~~!

 Huhu, aku rasa macam nak menangis je sekarang ni. Tidak ku sangka, aku berjaya mendapat tempat pertama untuk "Contest Ini Blog Saye"! Alhamdulilah.. Sangat aku tak sangka sebab sebelum ni aku tak pernah menang apa-apa dalam sebarang contest yang aku masuk, dan kali ni Alhamdulilah sangat-sangat! :)


Mulanya aku memang tak tau fasal ni sebab aku tak dapat any notice pun dari tuan empunya contest, ataupun dia dah bagitau tapi aku je yang tak perasan sebab aku perasan aku cantik. # haha, teringat pulak lawak Nabil. :D  Okey, disebabkan aku tak tahu menahu ni jadi aku pun bukak la blog macam biasa suddenly aku rasa pelik sikit sebab aku tengok dekat traffic feed aku, orang asyik bukak fasal contest tu. Aku pun mula rasa curiga then aku pun bukakla benda yang sama. Aku check tu, ni and bukak tuan empunya contest..



Hallo. Okay sebelum tu, saya nak minta maaf sebab lambat mengumumkan pemenang contest. Mwhehehehe. Ekceli ada limaa pemenang. Siapa pemenangnya? Scroll ke bawah dan lihat sendirik. Jangan terkejut pula aww :p Mwhehe :3

The present ..

Pertama: Blogskins + Header.
Keduaa: Blogskins + Sidebar Image.
Ketiga: Header + header.
Keempat: Review blog selama dua hari.
Kelima: Review blog selama dua hari.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Pemenang tempat pertamaa.
Najwa.

Pemenang tempat keduaa.
Iji

Pemenang tempat ketiga.
Erabiatul.

Pemenang tempat keempat.
Ruqaiyah.

Pemenang tempat kelima.
Ezati.

-



and OMG! aku ternampak nama aku! Wahh. Aku sangat gembira~~

image
.
And sedikit terharuu :')

image

Wahh.. Alhamdulilah sangat-sangat!!!




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

What Do You Think..?

Huu.. Lama jugak aku tak bukak blog, hari ni bila bukak jek..Perghhh! Banyak giler error.. Aduhh,background aku rosak pulak! Aisehh menn.. Menyampahnya bila terpaksa cari background baru..
Walaupun aku menyampah, tapi aku tetap terpaksa cari jugak. Erm, yelaa.. Takkan nak biarkan macam tu kan..? Cari punya cari, akhirnya aku pun jumpa satu. Alhamdulilah. Jadi, apa pendapat korang? Okey tak?
Bagi aku, aku rasa macam serabut sikit. Maybe kalau aku jumpa yang lagi better dari ni, aku akan tukar. So, background kali ini just untuk sementara je la. Tapi, kalau korang rasa background ni ok je.. Then aku tak tukar :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Melatah ^^

Hahaha, aku tak tau la kenapa setiap kali aku tengok video ini aku aku mesti akan gelak.Walaupun dah banyak kali aku ulang. Haish, bagus betul lelaki ni buat aku gelak, dia bukannya buat lawak pun.. Dia just melatah. Tapi, gaya dia..Wahh, kelakar habis!  Mula-mula aku tengok video ni, perghh..tak bernafas aku sebab gelak banyak sangat. Aduhhh! Ilmu.. ilmu.. dah keluar banyak pulak ! :)




Haha, siapa dah tengok, lawak kan? Lawak memang lawak... Tapi, kesian pun ada dia, yelah..kalau melatah banyak sangat, si mangsa yang kena tu la yang penat bukannya pengusik tu..Pengusik tu, gelak je la.. , Gelak-gelak jugak, hah..  Nanti, kalau dah kena tempiasnya, Ermm.. barulah padan dengan muka! :)
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Aku Stuju Gan Hang.. ^^

Aku malas panjang-panjang, Mat Lufti.. Hang habaq la..



 100% agreed!

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Lelaki Pilihan Minggu Ni | Song Joong Ki

Dia ni bekas ahli dalam rancangan korea yang terbaik "Running Man", aku pilih dia untuk minggu ni sebab aku RINDUKAN dia. :) Dah beberapa minggu aku tak dapat jumpa dia kat dalam running man   lepas dia tinggalkan rancangan tu masa episode 42.  Sangat sedih. Aii, mana tak sedih.. Bila ada lelaki cute and innocent macam dia dah takde~~ * Miang2* ^^

Okey, jom kita interview sikit Encik Song kita ni.

-Najwa
-Song Joong Ki


N : Encik Song, apakah perasaan encik apabila dipilih sebagai lelaki pilihan untuk minggu ni?

S: Well...


Sesungguhnya.. saya sangat... gembira apabila terpilih sebagai model kali ni :)

N : Haha, janganlah terlalu gemuruh En. Song.^^ Song, anda sangat terkenal dengan kecomelan anda, boleh tunjukkan sedikit kepada pembaca..?

S : Oh, sudah tentu :3



image
image
Ahh... malulahh~~


Si wartawan Najwa tidak dapat meneruskan temuramahnya lagi kerana dia terpaku melihat kecomelan Encik Song, kemudian....




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Most Feveret Anime | Curious Play

Aku terfikir nak buat entry ni sebab aku baru chat dengan seseorang yang minat anime sama macam aku ni. Kalau korang perasan, lagu aku ni pun sebenarnya  lagu opening theme dari cerita anime jugak. :) Hehe. Aku dulu sebenarnya seorang yang gilakan Anime tau. Bila aku dah minat dengan anime, sah-sah la aku akan falling in love dengan negara jepun jugak. Waktu tu, semua fasal jepun aku nak tahu.. dari bahasa dia.. aku nak belajar sampailah teringin nak jejak kan kaki nak ke sana semata-mata nak jumpa pencipta Anime ni. Wow,,sesungguhnya aku cepat terpengaruh.. ^^


CURIOUS PLAY!! 


Sipnopsis dia..

Middle-school student Miaka Yūki feels a lot of pressure to pass the entrance exam for the competitive Jonan Academy. Her friends do not believe she will get in, but she is determined to because her best friend, Yui Hongo, has applied for the same school and she wants them both to go to the school together. While at the library one day, Miaka and Yui encounter a strange book known as The Universe of the Four Gods. As a result of reading this book, they are then transported into the novel's universe. However, Yui is transported back to the real world almost immediately. Inside the novel Miaka discovers that she is the Priestess of Suzaku and destined to gather the seven Celestial Warriors of the god Suzaku in order to summon Suzaku and obtain three wishes. She falls in love with the Celestial Warrior Tamahome, who eventually reciprocates and Miaka's desire to use a wish to enter the high school of her choice begins to shift towards finding a way to be with Tamahome. Yui, who is also drawn into the book when she was trying to help Miaka to come back to the real world, becomes the Priestess of Seiryuu, working against Miaka out of jealousy over Tamahome and revenge for the humiliation and pain she had suffered when she first came to the book world.
The series describes the various trials that teenagers Miaka and Yui face, both quest-driven and personal. Feeling betrayed, the two oppose one another as priestesses, bringing together their own respective warriors and vying for the chance to be granted one wish by the gods whom they hope to summon.
 Diberi oleh Mr. Google tersayang :)


Wow, aku dah lama rasanya tak tengok cerita ni. Aku ingat lagi waktu aku kecik-kecik umur 11 ke 12, disebabkan aku terlalu suka tengok cerita ni.. Aku sanggup bersengkang mata waktu malam.. Semata-mata nak tengok cerita ni. Kalau aku tak dapat tengok..Perghh.. Air mata ni.. Meleleh tau tak? Sebabnya aku tak dapat jumpa Boyfrend aku kat dalam anime ni,


 TAMAHOME  <3

 Aiii, Drama habis... ^^ Ermm.. sekarang aku dah besar sikit, anime aku pun dah kurang..  Sekarang aku layan anime-anime yang bagus je la. contohnya.. detective conan.  Aww, my feveret jugak tuu~ Jangan kacau~!

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tips | Gantuk? Jom buat senaman kejap~~!

Rasa tertekan kat tempat kerja? Mengantuuk..?  Takpe.. Relax sekejap. Kat sini, terdapat beberapa langkah senaman yang boleh menghilangkan rasa mengantuk dan tekanan. Kepada mereka yang selalu rasa mengantuk ataupun tengah mengalami tekanan, Sila ikuti dan lakukan senaman yang disediakan oleh Sifu Bunny ni. Gerenti hilang segala gantuk dan stress tu~ :3


LANGKAH 1

Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..
LANGKAH 2
Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..
LANGKAH 3
wa..wa..aaa
LANGKAH 4
Gerak kekanan kemudian ke kiri..
LANGKAH 5
Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..
LANGKAH 6
Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..
LANGKAH 7
Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..
LANGKAH 8
Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…
LANGKAH 9
Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..
LANGKAH 10
Hilangkan semua tekanan…
LANGKAH 11
pusingkan kepala…
LANGKAH 12
tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…
LANGKAH 13
Akhir sekali lakukan joget kucing…

Sekian..

SELAMAT MENCUBA~! :)





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Cinta Sejati..

Perasaan tak? Ramai yang sangka bila ada orang yang mengatakan "Aku Cinta Padamu", itu sudah dikira sebagai cinta yang sejati. Sama jugak dengan orang yang bercinta terlalu lama. Diorang bercinta 3,5, dan kadang -kadang ada jugak sampai 10 tahun lamanya, tapi.. bila berkahwin berapa lama jek yang berkekalan? Sebenarnya, ramai lagi yang tak tau fasal cinta yang sebenarnya2. Termasuklah aku. Tapi, bila aku tengok dua orang budak ini.. Aku dah mula mempelajari sesuatu fasal cinta.





Iaitu.. Cinta.. membuatkan kita terima seseorang itu dengan SEADANYA!!
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tak puas hati dengan apa yang Allah dah berikan pada korang? Cuba tengok ni,

Okey, hari ni aku macam biasa jalan-jalan sekitar youtube, then suddenly aku ternampak la satu tajuk nie macam best je. Then, aku tengok.. Aku menangis and terdiam. Pastu aku pun terfikir, macam manalah budak yang berumur 11 tahun nie boleh lebih tabah & positif dari aku? Lepas aku tengok nie, aku terus amik iktibar. aku bersyukur dengan kurniaan Allah yang memberikan aku tubuh yang sempurna,..




Apa pendapat korang? still nak merungut lagi...?

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Giveaway by Marliyana MK :)

Wuhuu~ Aku ditag untuk masuk penyertaan ni~ HAHA..




  • syarat-syarat penyertaan :

1. Buat satu enteri khas yang bertajuk : "giveway by, Marliyana Mk"
2. Sila follow blog ni..sertakan Name ID sekali (so, senanglaa nak tahu update terkini kan :)
3. Letak banner GA ni dalam enteri anda dan linkkan ke enteri ni.
4. Tag 3 orang rakan anda.
5. Nak like blog ni amat dialu-alukan.
6. Dah siap enteri? Tinggalkan URL enteri anda ke ruangan komen.

Tarikh tutup GA ni : 4/11/2011

Tagging time :)

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen