Ini Cerita Najwa .: January 2012

"HafizZainal's Contest - Senyuman Mahal II "

Photobucket



Aku join contest ni! Aku jumpa contest ni masa tengah blogwalking~~ Agak menarik jadi aku pun cuba~ Muahaha. Tak salahkan kalau mencuba. So,here we go!



Ni adalah gambar yang aku pertaruhkan. :)

1. 


2.



i- Ceritakan kenapa anda rasa gambar senyuman
anda ini adalah senyuman mahal ?

Kenapa? Erm, sebabnya semua orang ada keistimewaan senyuman yang tersendiri. Jadi senyuman saya "mahal" sebab tak ada siapa pun yang boleh copy senyuman saya. Kalau ada pun yang boleh tiru, perasaan orang yang melihat tu tak sama dengan perasaan ketika dia melihat kita tersenyum. *faham tak? * haha. Dan dengan senyuman, saya boleh menutup beribu masalah yang orang lain tak tau. Hebat tak senyuman saya?  :D


ii- Kenapa anda berminat utk join contest nie ?
Sebab... Sejujurnya sebab.. Saya suka masuk contest. Hahaha. *No idea laa..*


iii- Apa 1st impression korang terhadap org yg pakai braces ?
Pelik dan ingin tahu. Pelik sebab bila si pemakai braces ni tutup mulut, mulut dia nampak macam besar and susah nak tutup. Then, Ingin tahu macam mana process dia, sakit ke tak pakai, pengalaman si pemakai tu macam mana. Ada pantang larang tak. Semua tu saya nak tau. Tapi, bila kita dah biasa tengok orang pakai braces, kita mula rasa suka tau and rasa pelik tu hilang. Dengan semulajadinya kita akan nampak Diorang cantik. I mean makin cantik. Sebab gigi dah mula tersusun + warna getah braces kat gigi tu lagi. Aduhh.. lawa giler. :D




And Guys.. :)

hafiz zainal



DO FOLLOW HIM OKEY? :)


  1. http://kisahcikpiqah.blogspot.com/
  2. http://lilac-lollipop.blogspot.com/
  3. http://affriena-storyaboutme.blogspot.com/



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ulser ! Aww!

Photobucket

Hello! Helo Semua! Yeah esok cuti sekolah! Hahaha. 

Okey, aku tak nak cerita fasal cuti sebenarnya. Kali ini aku nak cerita fasal ULSER MULUT .



 Aku tak taulah kenapa tapi yang aku perasan aku selaluuuu sangat kena ulser mulut ni. Aishh. Haha, aku tak tau la kenapa mungkin sebab aku selalu kutuk, ejek, and sindir orang kot. *Opss*  

Haha, aku pernah kena sampai 2 or 3 ulser mulut pada masa yang sama! Satu kat lidah, satu kat bibir and satu lagi kat tepi mulut. Aishh, time tu nak makan,cakap, and lebih-lebih lagi time GOSOK GIGI memang payah, hanya Allah je la yang tau betapa seksanya time tu.

Aish, Aku ingat lagi, pernah sekali tu aku aku makan guna sudu, tiba-tiba sudu tu boleh pulak saja main cuit2 dengan ulser aku.  Sakitnya, Ya Allah tak tahan aku. Time tu jugak..


image
aku Mengelumpur tahan sakit.


Tapi,kadang-kadang kalau terlalu sakit, aku tak dapat tahan jugak. Terpaksalah menangis untuk meluahkan rasa. haha *kononnya*. :D

Jadi, hari ni aku nak share dengan korang....

Antara sebab² terjadinya ulser mulut kerana kecederaan di lapisan nipis mulut seperti tergigit, terkena makanan tajam atau air yang terlalu panas.  Selain itu, Kurang Vitamin B12, Kurang asid folic dan zat besi, Stress Hormones tidak seimbang. 


Cara-cara  untuk ubatinya ialah : 

  • Gunakan Bonjela-sejenis gel yang dapat mengurangkan kesakitan.
  • Elakkan makanan dan minuman yang terlalu panas.
  • Rawatan tradisional seperti meletakan uncang teh di kawasan ulser dapat mungurangkan kesakitan.
  • Meningkatkan tahap kebersihan oral termasuklah penggunaan bahan kumuh yang antiseptik.
  • Minum air dengan banyak
  • Dapatkan rawatan  :)

Hehe :) Sekadar berkongsi disini. :D


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Kenapa blog dia dikutuk?!

Photobucket


Hello. hello.. Hai. 

Hari aku terajin la nak blogwalking sambil mencari idea buat entry baru la kan, then suddenly aku terjumpalah satu entry orang yang tak puas hati dengan blog seorang jejaka ni. (WHO IS HE?)  & Yang aku paling terkejut, bukannya seorang tapi lebih dari TWO!

image



 Hahaha, Disebabkan tu , aku pun macam pelik la.


Asal diorang kutuk orang ni kan, sepakat boikot ke. Jadi " Banyak persoalan yang berada di minda" bak kata Najwa Zahari Latiff kan. Aku tertanya -tanya la  "Why2? What happened?! What wrong with that man!,"  So, aku pun mencari puncanya. Then barulah aku tahu & faham apa yang diorang bengangkan sangat tu. Aku pun sebenarnya baca blog dia jadi sakit hati, mata dan jiwa tau ! Try la korang~ 

Aku tak pandai nak bagi pendapat sangat fasal2 blog ni so korang just baca jelah kat SINI. Okey, that all Peacee~ :D


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Review Segmen Sy Nak ++ fOllOwers !!

Photobucket


Join ! :D

Note untuk sesiapa yang berminat.



Syarat2 nak jOin ...

- Wajib Ade blog
-Wajib fOllOw Blog Aiman
-Wajib like Fanpage Aiman
-Buat satu entry Bertajuk jOm tambah fOllOwers By Aiman
tampalkan banner diatas dan citekan ckit pasal Segmen ni!!
-Tag?? x payah...
lau x sibuk 4mOte ler..
X wajiB!!.
-Syarat2 di atas perlu dilakukan..
Jike tidak anda akn dreject!!

EXPIRED 10/2/2012

2 b'tuah akan d rss feed kan ke blog Aiman


Haa, dengar cakap tuan empunya blog ni! Kalau takk, siap. Hahaha. 
Anyway, have a nice day korang~~ :D




KLIK SAYA UNTUK jOIN~

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

First Contest By Ninie and Tiha : Blog Gua Paling ComeL

Photobucket




  1. Bewarganegara Malaysia
  1. Berumur 10 tahun dan keatas 
  1. Mestilah mempunyai blog yang cantik .
  1. Wajib like FanzPage Ninie di >sini< untuk mengetahui perkembangan terkini
  1. Wajib follow Blog Ninie >sini< untuk mengetahui perkembangan terkini
  1. Buat satu entri yg bertajuk "First Contest By Ninie : Blog Gua Paling Comel!" 
  1. Tampal Banner kat atas tu.
  1. Tag 4 orang atau lebih dan pastikan mereka mengetahui tentang Contest ini
  1. Follow Blog Partner saya di >sini<
  1. Dilarang menggunakan Blog Contest!!  

Haha, buat kali pertama aku kehilangan kata kat bahagian atas. But Anyway, i just joined this contest! Jomlah join ramai-ramai..Hadiah dia gempak2 tau~ Rugi tak join~ Seyes ni! Seyes.. :D

TOUCH THE BANNER FACES TO JOIN. THANKS 4 NOTICE :D

Okey, yang ditag tu, hopefully join la sama - sama ek. Bak kata orang tuah ayam kita boleh nampak, tapi tuah manusia tiada sapa yang tau :) Manalah tau rezeki korang dapat menang. Ye dok? hehe. 



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Hobi Saya | Jom Baca Komik!

Photobucket

Hello semua, pagi ni aku nak korang layan hobi yang susah aku nak tinggalkan sejak aku darjah 6 lagi, iaitu BACA KOMIK! Jom layan sama-sama~ :)













Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Orang Bertuah - 250

Photobucket


Hello, hi semua! Hari ni aku ada berita baik! Aku sedang mencari followers bertuah! 


Orang yang bertuah itu akan mendapat RM 20 daripada aku! 
 

Nak jadi yang bertuah?  Jadilah  followers saya yang ke 250! Jadi cepat2!!
No kidding! :D

ANDA MUNGKIN TUAH YANG SAYA CARI ITU!



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Segmen | Promosi Header Dan Nama Blog Saya !

Photobucket


Story of Who I Am.. :)



Erm, sebenarnya header ni bukan aku yang buat. Header asal aku  rosak jadi terpaksalah cari yang baru. Huhu. Aku malas nak buat jadi aku cari kat internet 'freebies header' ahehehe. *kantoi.
Banyak aku jumpa yang cantik - cantik tapi header ni jugaklah yang aku tertarik. Sebab apa?

Sebabnya : Dia nampak ceria, comel dan 'bersinar'. Bersinar macam mana? Aku pun tak tau. Tapi, header ni mengambarkan aku, dalam kesinaran bintang tu ada sifat pemalu. Contohnya, nampak tak itik yang menyorok kat dalam huruf G tu. hehe. Itulah dia. :D Poyos tak? hehe

Nama sebenar blog ni ialah Story Of Who I Am. 
Kenapa aku pilh nama tu? Sebab kat dalam blog ni semua cerita fasal aku. Apa yang aku lalui sepanjang hidup aku, Aku catatkan kat sini. Walaupun tak semua cerita peribadi aku tulis, tapi aku tau ada jugak orang baca and hargainya. Dan dari situ diorang boleh kenal & tau aku ni orangnye jenis macam mana. :)


Erm..erm.. Aku seganlah nak mintak tapi, kalau korang rajin like la fanpage aku. hikhik. Tak paksa pun. :)

That's All Sayang . XD Muahahaha! *gelak jahat

Just Klik here to Join the Segmen bebey! Good Luck to you~

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Jom Sing - A - Long

Photobucket


Lagu plihan pertama : (???)... 

Seconds : (THE ONE THAT GOT AWAY)

Third : ( A THOUSAND YEARS)

Lastly : ( SOMEONE LIKE YOU)

Haha, nyanyilah korang puas- puas. Sorry ek kalau takde lagu pilihan. Its random pick :)
Nyanyilah puas-puas eh, sebab korang kan.  hihi

image

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Contest Blog Paling Kemas

Photobucket


:)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tudung - Tudung. Mai~!

Photobucket


Hai, 

Hari ni i bosanlah, so, rajin la pulak nak tolong promotekan tudung yang di jual oleh Kakak sedara aku. Excited ni. Excited ni. Hahaha.


image

 Okey, here we go! :D


1.
 2.
 3.
 4.
 5.
 6.
 7.
 Mesti korang tertanya -tanya kenapa dia ada dua corak..

Sebenarnya itu memang pattern dia. Dia memang ada dua corak, so, korang boleh tukar- tukar corak mana yang korang suka. :D Unik kan? Kalau korang nak tau ini adalah stok yang terbaru. And kalau korang carik kat mana-mana kedai, komfem belum tentu dapat jumpa.! And ini limited adition tau! Rugi kalau tak beli "Wa cakap sama lu,"  haha.

Erm, harga? Tersangatlah murah, hanya 25 RINGGIT SAHAJA~! 


image

Tak caya? PERCAYALAH! Muahaha! Hanya semurah itu!

Berminat? Just buat tempahan di FACEBOOK INI. atau hubungi no ni : 0123651094 (Najwa) @ 0172546833 (Suhada)
Okey? :D





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Betul. betul!

Photobucket

Aku jumpa ni kat facebook, and apa yang di perkatakan tu tersangat la betul. So, aku just nak share la dengan korang. Enjoy :)


JODOH tu rahsia ALLAH..

☻ ♥☻
/█\  /█\
.||.  ||.
ツ SEKUAT mana kita setia 
ツ SEHEBAT mana kita merancang 
ツ SELAMA mana kita menunggu 
ツ SEKERAS mana kita bersabar
ツ SEJUJUR mana kita menerima 


ツ.. •.♥• Jika ALLAH Tidak Menulis JODOH Kita Bersama dia..  
 Kita Tetap Tidak Akan Bersama Dengannya •.♥• ..
Kerana tulang rusuk dan pemiliknya TAKKAN PERNAH tertukar dan akan bertemu PADA WAKTUNYA.. InsyaAllah ♥





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Shrfhslw Review Blog Anda :)

Photobucket


Okey hari orang join segmen~ Segmen kali ini ialah. Jeng jeng~



Okey, teruskan pada..
tujuan segmen :
1 - tambah follower
2 - bagi orang kenal blog kita
3 - meningkatkan trafik blog
cara-cara nye senang je :
1 - buat satu entry tentang segmen nie
2 - letak banner entry nie (url image - http://i.imgur.com/zKqAF.jpg )
3 - bagitahu kat dalam entry tu kenapa korang nak salwa review blog korang
4 - tolong klik SINI , SINI , SINI dan SINI
5 - tag kawan korang , kalau korang nak lah
6 - letak link entry korang kat komen box 


Senangkan? kan.? kan? Haaa.. Pe la lagi jom la join ramai - ramai! Limited adition tau, hanya 25 orang yang bertuah je yang dapat~ So, jangan lepaskan peluang and cepat! :D

#kesuntukkan masa. Bhaha :p

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Segmen review belog

Photobucket
Azzah sayurlemak.blogspot.com

Hello, hari ini jumpa segmen gempak punya! Tiada tarikh tutup,  hanya perlu buat entry ringkas and letak url korang tu je. Senang kan?! haha, so.. Jom Join ramai -ramai! Just TEKAN SINI :) atau BANNER pun boleh. No hal :)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

My Handsome Cat.

                                           Photobucket

Hello.

Haaa, korang. Korang ingat lagi tak dekat Jackie saya?

Talking 'bout me?
Ceh, not you Rone! I'm talking bout my cat. Emm, busybody.

How could you...

(.........)
 Errr, Whatever. Haha. 

Tak ingat? Tak pe, korang boleh baca kat sini!  ---------> JACKIE STORY.

Hehe. Tau tak dia dah besar~ Bulan puasa ni umur dia 1 tahun. :)  Wah! rasa macam tak caya je. Jack dah besar.


Tido tapi..

AKU BULI DIA. BHAHA! :D

Sebenarnya aku takde idea nak citer apalah. Sebab tu macam mengarut je entry kali ini sory~ hehe :D

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen